Krémy do tort a zákuskov: recepty na maslový, mascarpone, bielkový aj čokoládový krém
aramana, Kamila | Koláž: Tortyodmamy.sk, recepty na krémy
reklama
Bez dobrého krému by torta alebo zákusok neboli kompletné. Krémy dodávajú zákuskom nielen chuť a jemnosť, ale aj štruktúru a vzhľad. Či už pripravujete klasickú narodeninovú tortu, jemné rezy alebo moderný dezert, správne zvolený krém je základom úspechu.
Pripravili sme pre vás výber najobľúbenejších receptov na krémy na plnenie tort a zákuskov, ktoré zvládne pripraviť aj domáca cukrárka. Nájdete medzi nimi tradičné maslové a pudingové krémy, svieže smotanové a tvarohové varianty aj luxusné čokoládové a karamelové plnky. Čokoládové ganache či bielkový krém sa hodia aj na potretie torty.
Nech už sa rozhodnete pre klasiku alebo modernejšiu verziu, naše recepty vám pomôžu vytvoriť krémy, ktoré budú nielen chutné, ale aj stabilné a vhodné na zdobenie.
Praktické tipy
Maslo pred prípravou nechajte zmäknúť pri izbovej teplote.
Ak sa krém zrazí, skúste ho jemne zohriať nad parou a znovu vyšľahať.
Pri šľahačkových krémoch používajte studenú smotanu a vychladenú misu.
Do pudingových krémov pridajte trošku masla, aby neboli príliš riedke.
Čokoládový krém bude lahodnejší s kvalitnou 60–70 % čokoládou.
Čokoládové krémy
Pre milovníkov intenzívnych chutí. Kvalitná čokoláda dodajú krému výraznú arómu a torta sa stane neprehliadnuteľnou.
Viete v čom sa líšia parížska šľahačka a a parížsky krém? V čom sú iné ako ganache? Parížska šľahačka sa tiež pripravuje len z dvoch ingrediencií, čokolády a smotany na šľahanie. Od ganache sa líši predovšetkým menším množstvom použitej čokolády. Parížska šľahačka sa používa na plnenie a zdobenie tortičiek, na zdobenie cup cakes alebo ako chutná náplň do zákuskov. Pozrite si článok s radami a receptami na parížsky krém
Ganache je čokoládová poleva alebo náplň a je vytvorená len z dvoch ingrediencií, kvalitnej vysokopercentnej čokolády a šľahačkovej smotany.Či to bude poleva alebo výborný čokoládový krém, vhodný aj na potretie torty, závisí od pomeru čokolády a smotany na šľahanie.Pozrite si článok s radami a receptami na ganache
Jednoduché a obľúbené, vhodné najmä do rezov a zákuskov. Vznikajú spojením uvareného pudingu s maslom alebo aj tvarohom. Sú jemné, sladké a cenovo dostupné.
Asi najznámejší a najobľúbenejší krém s tvarohom je pribináčikový krém. Prečo dostal taký názov sa dozviete hneď ako ho ochutnáte. Správny pomer tvarohu, smotany a pudingu bez varenia vám zaručí fantastický svieži krém do torty či zákusku. Pozrite si recept s fotopostupom na pribinačikový krém
Maslové krémy:
Maslový krém patrí k najpoužívanejším – je hutný, stabilný a skvele drží tvar. Vhodný na plnenie aj zdobenie tort. Dá sa ochutiť vanilkou, kakaom, orechmi alebo kávou.
Vaječný krém šľahaný nad parou sa dá pripraviť aj bez prácneho státia pri šporáku. Ako na to, sa dozviete v mojom videorecepte. Pozrite si recept na Vaječný maslový krém
Vynikajúci maslový krém len z troch ingrediencii. Jednoduchý a chutný orieškovo - čokoládový krém na plnenie či zdobenie tort i zákuskov. Nugetu môžete nahradiť Nutellou. Pozrite si recept na Nugetový krém len z troch prísad
Bielkové krémy
Swiss meringue krém je luxusný, jemne nadýchaný krém pripravený zo sladkých bielkov vyšľahaných nad parou a spojení s maslom. Je stabilný, hladký a menej sladký než klasické maslové krémy, vďaka čomu sa výborne hodí na plnenie aj zdobenie tort. Krásne drží tvar, dá sa farbiť aj ochucovať a patrí medzi obľúbené krémy profesionálnych cukrárov.
Objavte najlepšie recepty na venčeky a veterníky z odpaľovaného cesta. Lahodné dezerty s vanilkovým či karamelovým krémom, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
Recepty na obľúbené koláče s mixovaným kompótom v korpuse. Recept na obľúbené ananásové pokušenie aj rýchly marhuľový koláč nesmie chýbať v žiadnej knihe receptov.
aramana, Kamila | Koláž: Tortyodmamy.sk, recepty na krémy
Bez dobrého krému by torta alebo zákusok neboli kompletné. Krémy dodávajú zákuskom nielen chuť a jemnosť, ale aj štruktúru a vzhľad. Či už pripravujete klasickú narodeninovú tortu, jemné rezy alebo moderný dezert, správne zvolený krém je základom úspechu.
Pripravili sme pre vás výber najobľúbenejších receptov na krémy na plnenie tort a zákuskov, ktoré zvládne pripraviť aj domáca cukrárka. Nájdete medzi nimi tradičné maslové a pudingové krémy, svieže smotanové a tvarohové varianty aj luxusné čokoládové a karamelové plnky. Čokoládové ganache či bielkový krém sa hodia aj na potretie torty.
Nech už sa rozhodnete pre klasiku alebo modernejšiu verziu, naše recepty vám pomôžu vytvoriť krémy, ktoré budú nielen chutné, ale aj stabilné a vhodné na zdobenie.
Praktické tipy
Čokoládové krémy
Pre milovníkov intenzívnych chutí. Kvalitná čokoláda dodajú krému výraznú arómu a torta sa stane neprehliadnuteľnou.
Parížska šľahačka, parížsky krém. Aký je v tom rozdiel?
Foto: Deni8
Viete v čom sa líšia parížska šľahačka a a parížsky krém? V čom sú iné ako ganache? Parížska šľahačka sa tiež pripravuje len z dvoch ingrediencií, čokolády a smotany na šľahanie. Od ganache sa líši predovšetkým menším množstvom použitej čokolády. Parížska šľahačka sa používa na plnenie a zdobenie tortičiek, na zdobenie cup cakes alebo ako chutná náplň do zákuskov. Pozrite si článok s radami a receptami na parížsky krém
Smotanový krém s čokoládou šľahaný nad parou
Foto: Kora3d
Klasický vaječný krém šľahaný nad parou poznáme všetci. Tento je výnimočný tím, že súčasne s vajíčkami na parou miešame aj smotanu na šľahanie. Pozrite si recept na smotanový krém s čokoládou šľahaný nad parou
Ganache ako krém
Foto: Kamila
Ganache je čokoládová poleva alebo náplň a je vytvorená len z dvoch ingrediencií, kvalitnej vysokopercentnej čokolády a šľahačkovej smotany. Či to bude poleva alebo výborný čokoládový krém, vhodný aj na potretie torty, závisí od pomeru čokolády a smotany na šľahanie. Pozrite si článok s radami a receptami na ganache
Raffaello krém s bielou čokoládou
Foto: Konditorin
Chutný smotanový krém s bielou čokoládou a kokosom. Pozrite si recept na raffaello krém s bielou čokoládou
Smotanové a šľahačkové krémy
Ľahké, nadýchané a svieže – ideálne k ovociu alebo do moderných dezertov. Pre lepšiu stabilitu je vhodné použiť stužovač alebo želatínu.
Krémy zahustené želatínou alebo želé
Kedy použiť pri zahustení krému alebo náplne želatínu a kedy želé? Rady a recepty na krémy so želatínou a želé.
Foto: Vikulda
Pozrite si článok s radami a receptami ako na krému zahustené želatínou
Dokonale vyšľahaná živočíšna šľahačka bez stužovadiel
Foto: LiViera
Naučte sa tajomstvo prípravy perfektne vyšľahanej živočíšnej šľahačky bez stužovadiel. Objavte, ako dosiahnuť krémovú konzistenciu s minimom prísad a maximálnym efektom. Pozrite si recept na dokonale vyšľahanú živočíšnu šľahačku bez stužovadiel
Krémy s mascarpone
Obľúbený pevný mascarpone krém môžete použiť na plnenie torty, zákuskov aj na nepečené dezerty.
Najlepšie recepty na mascarpone krém v tortách a zákuskoch
Foto: Kamila
Vyberte si recept na mascarpone plnku so smotanou, tvarohom aj Salkom, na chesecake aj tiramisu. Pozrite si článok s radami a receptami na mascarpone krém
Fantastický krém s mascarpone, jednoducho, rýchlo a s minimom cukru
Foto: Kamila
Tento malý zázrak potrebuje len mascarpone, šľahačku a jemný tvaroh v základnom pomere 1:1:1 a minimum cukru podľa chuti, skúseností ... Pozrite si recepty na zákusky s mascarpone krém s tvarohom
Krémy a náplne s tvarohom
Foto: Vikulda
Aký tvaroh použiť a aký je v nich rozdiel? Všetky rady a recepty so sviežim a zdravým tvarohom. Pozrite si článok s radami a receptami na krémy a náplne s tvarohom
Pudingové krémy
Jednoduché a obľúbené, vhodné najmä do rezov a zákuskov. Vznikajú spojením uvareného pudingu s maslom alebo aj tvarohom. Sú jemné, sladké a cenovo dostupné.
Pudingový krém s tvarohom
Foto: Kamila
Vynikajúci maslovo-pudingový krém s tvarohom alebo kyslou smotanou a jeho bohaté využitie. Pozrite si recept na pudingový krém s tvarom
Recept s fotopostupom na pribináčikový krém
Foto: Zlasticová
Asi najznámejší a najobľúbenejší krém s tvarohom je pribináčikový krém. Prečo dostal taký názov sa dozviete hneď ako ho ochutnáte. Správny pomer tvarohu, smotany a pudingu bez varenia vám zaručí fantastický svieži krém do torty či zákusku. Pozrite si recept s fotopostupom na pribinačikový krém
Maslové krémy:
Maslový krém patrí k najpoužívanejším – je hutný, stabilný a skvele drží tvar. Vhodný na plnenie aj zdobenie tort. Dá sa ochutiť vanilkou, kakaom, orechmi alebo kávou.
Ľahký vaječný krém šľahaný nad parou
Recept aj na čokoládovú a karamelovú verziu toho tradičného vaječného krému
Foto: Bohus_L
Tradičný a stále obľúbený maslový krém so šľahanými vajíčkami nad parou. Pozrite si recept na ľahký vaječný krém šľahaný nad parou
Tradičný maslový krém
Foto: aramana
Asi najtradičnejší krém našich mám a babičiek, z mlieka zahusteného múkou, masla a práškového cukru. Pozrite si recept na tradičný maslový krém
Recept na kávový krém
Foto: aramana
Pozrite si recept na kávový krém
Karamelový krém z páleného karamelu s pudingom
Foto: melisa
Pozrite si recept na karamelový krém
Vaječný maslový krém
Foto: LiViera
Vaječný krém šľahaný nad parou sa dá pripraviť aj bez prácneho státia pri šporáku. Ako na to, sa dozviete v mojom videorecepte. Pozrite si recept na Vaječný maslový krém
Karamelový krém s karamelovým Salkom
Foto: leocka1912,
Veľmi rýchly a pri tom ozaj vynikajúci karamelová krém. Ak nemáte karamelové Salko, môžete si ho pripraviť z klasického Salka. Pozrite si recept na karamelový krém s karamelovým Salkom
Nugetový krém len z troch prísad
Foto: LiViera
Vynikajúci maslový krém len z troch ingrediencii. Jednoduchý a chutný orieškovo - čokoládový krém na plnenie či zdobenie tort i zákuskov. Nugetu môžete nahradiť Nutellou. Pozrite si recept na Nugetový krém len z troch prísad
Bielkové krémy
Swiss meringue krém je luxusný, jemne nadýchaný krém pripravený zo sladkých bielkov vyšľahaných nad parou a spojení s maslom. Je stabilný, hladký a menej sladký než klasické maslové krémy, vďaka čomu sa výborne hodí na plnenie aj zdobenie tort. Krásne drží tvar, dá sa farbiť aj ochucovať a patrí medzi obľúbené krémy profesionálnych cukrárov.
Bielkový krém
Foto: aramana
Bielkový krém sa teší stále väčšej obľube ako efektný biely a trvácny krém na potretie torty. Pozrite si recept na bielkový krém
Recept na swiss - meringue krém na dokonalé potretie torty
Foto: Lorna
Recept na swiss - meringue krém od odborníčky na torty. Pozrite si recept na swis meringue krém
Recept s fotopostupom na bielkový krém na potretie torty
Foto: zlasticova
Recept s fotopostupom a dobrými radami na Bielkovo maslový krém alebo ak chcete swiss meringue na dokonalé obtretie torty s priemerom 25cm. Pozrite si recept na Recept s fotopostupom na bielkový krém na potretie torty
Ovocné krémy
Domáci lemon curd - citrónový krém
Foto: vavan
Veľmi chutný citrónový krém, pripravený zo žĺtok a citrónovej šťavy, ktorý sa teší stále väčšej obľube. Pozrite si recept na lemon curd
Recept s videopostupom na malinový krém
Foto: Liviera
Aj s ovocím pripravíte výborné ovocné krémy. Prejsť na recept s viedopostupom na plnenie torty
Krémy s gaštanovým pyré
Foto: spagi
Pozrite si recepty na krémy s gaštanovým pyré