
katarinalucanova
Jednoduchá a rýchla maková roláda s lahodným citrónovým krémom a domácim slivkovým lekvárom. Jemné cesto, svieža náplň a krásny domáci dezert, ktorý zvládnete aj bez dlhého pečenia.
Ingrediencie
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | mak nemletý |
1 | polievková lyžica | mletý mak |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
Citrónový krém: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | citrónový puding |
polievková lyžica | kryštálový cukor | |
250 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Dokončenie: | ||
1 | kus | slivkový lekvár |
2 | polievkové lyžice | mak nemletý |
Postup
Korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej svetlej peny a ručne zľahka vmiešame múku zmiešanú s makom. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Upečený plát otočíme tak ako sa piekol, preložíme na utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.
Krém: V časti mlieka rozmiešame citrónový puding. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme mlieko s rozmiešaným pudingovým práškom. Uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladiť . Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach zmäknuté maslo izbovej teploty a citrónovú šťavu. Vyšľaháme hladký krém.
Plnenie: Vychladnutý plát rozbalíme, potrieme slivkovým lekvárom a na lekvár rozotrieme citrónový krém. Malé množstvo krému si necháme na potretie vrchu rolády. Roládu stočíme a a vrch potrieme krémom a posypeme makom. Dáme schladiť
Bože, tak toto je už na pohľad absolútne dokonalý zákusok!!! 😍