reklama

Parádne linecké rezy

Pridal/a kituska dňa 19. 07. 2014 - 18:08 - Recepty kituska
Parádne linecké rezy, Recepty na zákusky, kituska

kituska | Parádne linecké rezy


reklama

Rýchly suchší orieškový zákusok, vhodný medzi svadobné v tomto teplom počasí, keď sa topia plnky, má dlhšiu trvanlivosť. Vyhrabala som ho v zošite mojej mamy.

Ingrediencie
Linecké cesto:
350 gramov hladká múka
200 gramov maslo
2 kusy žĺtok
100 gramov práškový cukor
1 balík prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kyslá smotana
Orechové cesto:
50 gramov maslo
250 gramov práškový cukor
2 kusy žĺtok
200 millilitrov mlieko
220 gramov mleté orechy
150 gramov hrubá múka
4 kusy bielok
Cukrová poleva:
300 gramov práškový cukor
1 kus citrón
4 polievkové lyžice mlieko
Postup

Linecké cesto: 350 g hladká múka , 200 g maslo, 2 žĺtky, 100 g práškový cukor, 1 kypriaci prášok, 2 lyžice kyslej smotany alebo bieleho jogurtu.

Všetky ingrediencie spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme na polovicu.

Polovicu lineckého cesta vyvaľkáme a uložíme na vymastený, múkou vysypaný plech. Cesto potrieme lekvárom, lekvár môže byť výraznejší, ja som dala z čiernych ríbezlí.

Orechové cesto: 50 g maslo, 250 g práškový cukor, 2 žĺtky, 200 ml mlieka, 220 g mletých orechov, 150 g hrubej múky, sneh zo 4 bielkov.

Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, mlieko, mleté orechy, múku a nakoniec sneh z bielkov.

Cesto vylejeme na linecké cesto potreté lekvárom a naň uložíme druhú vyvaľkanú časť lineckého cesta (opatrne cesto je jemné, môže sa roztrhnúť), trochu popicháme vidličkou a upečieme v stredne vyhriatej rúre.

Po vychladnutí polejeme cukrovou polevou: 300 g práškového cukru vymiešame ručným mixérom so šťavou z citróna a 4 PL horúceho mlieka. Konzistencia polevy nesmie byť ani riedka ani hustá, mlieko radšej prilievať postupne.

Na druhý deň po zatuhnutí polevy nakrájame na rezy.

Príjemné pečenie:)

Výnos
1 plech
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4.7 (10 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

AmikaH, St, 23. 07. 2014 - 11:27

Ja ho tiež stále robím. Je naozaj výborný. Recept zo starého časopisu. Namiesto orechov sa dá použiť aj mletý mak (tá istá gramáž) a vyzerá super makovo. Mám to vyskúšané Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama