
kituska | Parádne linecké rezy
Rýchly suchší orieškový zákusok, vhodný medzi svadobné v tomto teplom počasí, keď sa topia plnky, má dlhšiu trvanlivosť. Vyhrabala som ho v zošite mojej mamy.
Linecké cesto: | ||
350 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | maslo |
2 | kusy | žĺtok |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
Orechové cesto: | ||
50 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
200 | millilitrov | mlieko |
220 | gramov | mleté orechy |
150 | gramov | hrubá múka |
4 | kusy | bielok |
Cukrová poleva: | ||
300 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | citrón |
4 | polievkové lyžice | mlieko |
Linecké cesto: 350 g hladká múka , 200 g maslo, 2 žĺtky, 100 g práškový cukor, 1 kypriaci prášok, 2 lyžice kyslej smotany alebo bieleho jogurtu.
Všetky ingrediencie spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme na polovicu.
Polovicu lineckého cesta vyvaľkáme a uložíme na vymastený, múkou vysypaný plech. Cesto potrieme lekvárom, lekvár môže byť výraznejší, ja som dala z čiernych ríbezlí.
Orechové cesto: 50 g maslo, 250 g práškový cukor, 2 žĺtky, 200 ml mlieka, 220 g mletých orechov, 150 g hrubej múky, sneh zo 4 bielkov.
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, mlieko, mleté orechy, múku a nakoniec sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na linecké cesto potreté lekvárom a naň uložíme druhú vyvaľkanú časť lineckého cesta (opatrne cesto je jemné, môže sa roztrhnúť), trochu popicháme vidličkou a upečieme v stredne vyhriatej rúre.
Po vychladnutí polejeme cukrovou polevou: 300 g práškového cukru vymiešame ručným mixérom so šťavou z citróna a 4 PL horúceho mlieka. Konzistencia polevy nesmie byť ani riedka ani hustá, mlieko radšej prilievať postupne.
Na druhý deň po zatuhnutí polevy nakrájame na rezy.
Príjemné pečenie:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto vyzerá byť prudko jedlé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je to mňamko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňami, mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za recept,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
oznám, je suprovýyy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera ozaj suprovo..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ho tiež stále robím. Je naozaj výborný. Recept zo starého časopisu. Namiesto orechov sa dá použiť aj mletý mak (tá istá gramáž) a vyzerá super makovo. Mám to vyskúšané
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam , dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na aký velký plech je tento tecept?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.