
katarinalucanova
Lahodný pistáciový dezert, ktorý spája obľúbenú orechovú chuť pistácií s jemným krémom a nadýchaným piškótovým cestom. Pistácie dodajú zákusku výnimočnú chuť. Pistáciový rez sa hodí na oslavy či slávnostné príležitosti.
Ingrediencie
Korpus 1: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | olej |
4 | polievkové lyžice | voda |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Korpus 2: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | olej |
4 | polievkové lyžice | voda |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | balík | pistáciový puding |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | pistácie |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
4 | balíky | pistáciový puding |
200 | gramov | kryštálový cukor |
500 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
1 | kus | džem |
pistácie sekané |
Postup
Piškótový plát: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny. Postupne primiešame vodu, olej a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
Pistáciový plát: Rovnakým spôsobom vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a pistáciový pudingový prášok. Nakoniec vmiešame nasekané pistácie. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a upečieme.
Pistáciový krém: Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť (občas premiešame, aby sa nevytvorila koža). Do vychladeného pudingu zašľaháme maslo a vyšľaháme hladký krém.
Skladanie rezu: Z krému odložíme malú časť na ozdobenie, zvyšok rozdelíme na polovice. Prvý piškótový plát natrieme džemom a potrieme polovicou krému. Naň položíme pistáciový plát, ktorý tiež potrieme džemom a druhou časťou krému.
Dokončenie: Zákusok necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním ho pokrájame na rezy, ozdobíme odloženým krémom a posypeme nasekanými pistáciami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pístáciový rez
Pístáciový rez, recept
Pístáciový rez
Lahodný pistáciový dezert, ktorý spája obľúbenú orechovú chuť pistácií s jemným krémom a nadýchaným piškótovým cestom.
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Martuška 123 | Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Krehké linecké orechové rezy spájajú voňavé orechy, svieži džem a citrónovú polevu do lahodného zákusku, ktorý vďaka tomu, že je bez krému, vydrží