
katarinalucanova
Výborný pistáciový zákusok, ktorý spája obľúbenú orechovú chuť pistácií s jemným krémom a nadýchaným piškótovým korpusom. Hodí na oslavy či iné slávnostné príležitosti.
Ingrediencie
Korpus 1: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | voda |
4 | polievkové lyžice | olej |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Korpus 2: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | voda |
4 | polievkové lyžice | olej |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | balík | pistáciový puding |
2 | polievkové lyžice | pistácie |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
4 | balíky | pistáciový puding |
500 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
1 | kus | džem |
pistácie sekané |
Postup
Piškótový plát: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny. Postupne primiešame vodu, olej a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote cca 170°C cca 15 minút.
Pistáciový plát: Rovnakým spôsobom pripravíme aj pistáciový korpus. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a pistáciový pudingový prášok. Nakoniec vmiešame nasekané pistácie. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote cca 170°C cca 15 minút.
Pistáciový krém: Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť . Do vychladeného pudingu zašľaháme maslo izbovej teploty a vyšľaháme hladký krém.
Skladanie rezu: Z krému odložíme malú časť na ozdobenie, zvyšok rozdelíme na poly. Prvý piškótový korpus natrieme džemom a potrieme polovicou krému. Naň položíme pistáciový korpus, ktorý tiež potrieme džemom a druhou časťou krému.
Dokončenie: Naplnený zákusok necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním ho nakrájame na rezy, ozdobíme odloženým krémom a posypeme nasekanými pistáciami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fantastický čokoládový zákusok
LiViera
Fantastický čokoládový zákusok
Šťavnatý kakaový korpus, kakaový krém s mascarpone a čokoládová poleva - výborný zákusok, ktorú zvládne pripraviť každý.
Hrnčekový makový koláč s čučoriedkami bez lepku
Kamila
Hrnčekový makový koláč s čučoriedkami bez lepku
Jednoduchý hrnčekový bezlepkový koláč s makom a čučoriedkami. Moja obľúbená upravená verzia koláča Lenivá žena vo verzii bez lepku a mlieka.