
Martuška 123 | Famózny orechový rez
Fantastický orechový rez pripravený z dvoch druhov cesta – mieseného a piškótového. Dopĺňa ho lahodná orechová plnka a čokoládová poleva. Skvelý zákusok na sviatočný stôl.
Ingrediencie
Cesto 1: | ||
200 | gramov | hladká múka |
80 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Orechová plnka: | ||
250 | gramov | mleté orechy |
140 | gramov | práškový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | rum |
100 | millilitrov | mlieko |
Cesto 2: | ||
4 | kusy | vajce |
160 | gramov | kryštálový cukor |
120 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
Dokončenie: | ||
1 | balík | marhuľový džem |
150 | gramov | čokoládová poleva |
Postup
Miesené cesto: Zo surovín vypracujeme cesto, necháme ho chvíľku postáť. Medzitým pripravíme plnku. Cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený a vysypaný plech s rozmermi 35 x 27 cm.
Cesto natrieme marhuľovým džemom, nešetríme. Na džem natrieme orechovú plnku.
Orechová plnka: Z orechov, cukru, horúceho mlieka a rumu vymiešame plnku.
Piškóta: Vajíčka, cukor a štipku soli vyšľaháme do tuha. Na záver ručne zamiešame múku s práškom do pečiva. Vylejeme na orechovú plnku.
Pečieme na 180 stupňov 30-40 minút alebo podľa skúseností s rúrou.
Na vychladnutý zákusok dáme čokoládovú polevu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty