Fantastický jablkový zákusok

Pridal/a Kamila

Vynikajúci zákusok s ľahkým kakaovým korpusom, šťavnatými jablkami, pudingovo - tvarohovou náplňou, BB keksami a čokoládou. ÚsmevCukru  som použila relatívne málo, výsledok stal ozaj za hriech. ÚsmevBez čokolády mala svoju verziu aj dcéra s histamínovou intoleranciou, namiesto kakaa dávam karob.

Fantastický jablkový zákusok - recept
Výnos
plech
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

Korpus:
6kusyvajce
6polievkové lyžicekryštálový cukor
4polievkové lyžicepolohrubá múka
2polievkové lyžicekakao
1⁄2balíkprášok do pečiva
Jablková náplň:
1kilogramstrúhaných jabĺk
1balíkZlatý klas
200mililitrovvoda
Náplň:
1litermlieko
2balíkyZlatý klas
2polievkové lyžicemúky
50gramovmaslo
500gramovjemný tvaroh
1balíkvanilkový cukor
2polievkové lyžicetrstinový cukor
Dokončenie:
300gramovBeBe keksy
100mililitrovšľahačková smotana
100gramovhorká čokoláda

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, krátko zašľaháme žltka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s  kakaom (karobom) a práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Jablková hmota

Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo  a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť. Vo vode rozmiešame zlatý klas, podľa potreby môžete pridať vanilkový cukor, a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.

Na vychladený korpus rozotrieme ešte teplú jablkovú hmotu a necháme vychladnúť.

Pudingovo - tvarohová náplň:

Dáme zohrievať mlieko. Časť odoberieme a v ňom rozmiešame zlatý klas, múku a cukor. Primiešame k mlieku a uvaríme puding.  Pridáme maslo, miešame kým sa roztopí, potom pridáme tvaroh a dôkladne premiešame.

Pudingovú náplň rozotrieme na vychladenú jablkovú vrstvu.  Úsmev  

Na vrch rozložíme keksy a necháme vychladnúť. Úsmev

Ganache:

Na vrch dáme čokoládovú polevu. Smotanu zahrejeme a horúcou zalejeme  horkú čokoládu. Necháme chvíľu postáť, potom dôkladne rozmiešame a opatrne nalejeme na hornú vrstvu sušienok. Ak je ganache  riedka necháme ju chvíľu stuhnúť pri izbovej teplote.

Koláčik dáme schladiť do chladničky

Fantastický jablkový zákusok - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.96154
Priemer: 4 (26 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.