
Kamila | Fantastický jablkový zákusok
Vynikajúci zákusok s ľahkým kakaovým korpusom, šťavnatými jablkami, pudingovo - tvarohovou náplňou, BB keksami a čokoládou.
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Jablková náplň: | ||
1 | kilogram | jablká postrúhané |
1 | balík | Zlatý klas |
200 | millilitrov | voda |
Náplň: | ||
1 | liter | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | múky |
50 | gramov | maslo |
500 | gramov | jemný tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Dokončenie: | ||
300 | gramov | BeBe keksy svetlé |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
100 | gramov | horká čokoláda |
Cukru som použila relatívne málo, výsledok stal ozaj za hriech. Bez čokolády mala svoju verziu aj dcéra s histamínovou intoleranciou, namiesto kakaa dávam karob.
Korpus: Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, krátko zašľaháme žĺtka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom (karobom) a práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Jablková hmota: Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť. Vo vode rozmiešame zlatý klas, podľa potreby môžete pridať vanilkový cukor, a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.
Na vychladený korpus rozotrieme ešte teplú jablkovú hmotu a necháme vychladnúť.
Pudingovo-tvarohová náplň: Dáme zohrievať mlieko. Časť odoberieme a v ňom rozmiešame zlatý klas, múku a cukor. Primiešame k mlieku a uvaríme puding. Pridáme maslo, miešame kým sa roztopí, potom pridáme tvaroh a dôkladne premiešame.
Pudingovú náplň rozotrieme na vychladenú jablkovú vrstvu.
Na vrch rozložíme keksy a necháme vychladnúť.
Ganache: Na vrch dáme čokoládovú polevu. Smotanu zahrejeme a horúcou zalejeme horkú čokoládu. Necháme chvíľu postáť, potom dôkladne rozmiešame a opatrne nalejeme na hornú vrstvu sušienok. Ak je ganache riedka necháme ju chvíľu stuhnúť pri izbovej teplote.
Koláčik dáme schladiť do chladničky

Kamila
Vyzerá fakt luxusne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aká múka ide do tvarohovej plnky? Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera
, vyskusam