Kamila | Fantastický jablkový zákusok
Vynikajúci zákusok s ľahkým kakaovým korpusom, šťavnatými jablkami, pudingovo - tvarohovou náplňou, BB keksami a čokoládou. ![]()
Ingrediencie
| Korpus: | ||
| 6 | kusy | vajce |
| 6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
| 4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
| 2 | polievkové lyžice | kakao |
| 1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
| Jablková náplň: | ||
| 1 | kilogram | jablká postrúhané |
| 1 | balík | Zlatý klas |
| 200 | millilitrov | voda |
| Náplň: | ||
| 1 | liter | mlieko |
| 2 | balíky | Zlatý klas |
| 2 | polievkové lyžice | múky |
| 50 | gramov | maslo |
| 500 | gramov | jemný tvaroh |
| 1 | balík | vanilkový cukor |
| 2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
| Dokončenie: | ||
| 300 | gramov | BeBe keksy svetlé |
| 100 | millilitrov | šľahačková smotana |
| 100 | gramov | horká čokoláda |
Postup
Cukru som použila relatívne málo, výsledok stal ozaj za hriech.
Bez čokolády mala svoju verziu aj dcéra s histamínovou intoleranciou, namiesto kakaa dávam karob.
Korpus: Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, krátko zašľaháme žĺtka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom (karobom) a práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Jablková hmota: Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť. Vo vode rozmiešame zlatý klas, podľa potreby môžete pridať vanilkový cukor, a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.
Na vychladený korpus rozotrieme ešte teplú jablkovú hmotu a necháme vychladnúť.
Pudingovo-tvarohová náplň: Dáme zohrievať mlieko. Časť odoberieme a v ňom rozmiešame zlatý klas, múku a cukor. Primiešame k mlieku a uvaríme puding. Pridáme maslo, miešame kým sa roztopí, potom pridáme tvaroh a dôkladne premiešame.
Pudingovú náplň rozotrieme na vychladenú jablkovú vrstvu.
Na vrch rozložíme keksy a necháme vychladnúť. ![]()
Ganache: Na vrch dáme čokoládovú polevu. Smotanu zahrejeme a horúcou zalejeme horkú čokoládu. Necháme chvíľu postáť, potom dôkladne rozmiešame a opatrne nalejeme na hornú vrstvu sušienok. Ak je ganache riedka necháme ju chvíľu stuhnúť pri izbovej teplote.
Koláčik dáme schladiť do chladničky
Kamila
Vyzerá fakt luxusne ![]()
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aká múka ide do tvarohovej plnky? Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte

vyzera
, vyskusam