
katarinalucanova
Jednoduchý na prípravu, málo surovín a predsa skvelý výsledok. Krehké cesto, jabĺčka, vanilkový puding a šľahačka v jednom dezerte.
Cesto : | ||
500 | gramov | hladká múka špeciál |
250 | gramov | maslo |
80 | gramov | práškový cukor |
150 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | prášok do pečiva |
Jablková plnka: | ||
1000 | gramov | jablká očistené |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | škoricový cukor |
Pudingová plnka: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
Na vrch: | ||
250 | millilitrov | šľahačka |
1 | balík | vanilkový cukor |
Ako prvé pripravíme cesto. Preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, maslo, cukor, mlieko a dobre všetko vypracujeme, kým nezískame hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky. Cesto necháme odpočívať, kým si pripravíme plnky.
Jablká očistíme a nastrúhame na strúhadle s veľkými očkami. Vytlačíme šťavu. Ocukríme vanilkovým a škoricovým cukrom.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding.
Odležané cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Prvú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a mukou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne navrstvíme jablká. Druhú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na jablká. Na cesto rozotrieme ešte teplý puding. Tretiu časť cesta vyvaľkáme a opatrne pomocou valčeka prenesieme na puding. Povrch popicháme vidličkou. Upečieme (30 minút na 180 °C).
Upečený koláčik necháme vychladnúť. Pokrájame na kocky a na každú kocku nastriekame šľahačku, ktorú sme vyšľahali s vanilkovým cukrom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty