
Bejč
Lahodný banánový zákusok s kakaovým korpusom, čerstvými banánmi, jemným banánovým krémom a dvoma druhmi šľahačky.
Ingrediencie
Korpus: | ||
6 | kusy | vajec |
6 | kryštálový cukor | |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
3 | polievkové lyžice | voda |
3 | polievkové lyžice | olej |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | kusy | banánový puding |
11 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | kusy | vanilkový cukor |
4 | kusy | banány |
250 | gramov | maslo |
rum | ||
Dokončenie: | ||
750 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
kakao | ||
1 | kus | džem |
Postup
Korpusy: Z uvedených surovín upečieme 2 korpusy: Šľaháme bielky, pridáme cukor, postupne žĺtky a pred došľahaním olej a vodu. Ručne zamiešame preosiate kakao, múku a kypriaci prášok.
Pečieme na plechu o rozmere 40x30 cm na papieri na pečenie 15 minút pri teplote 190°C.
Krém: Mlieko rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame puding a druhú časť dáme variť s cukrom. Uvaríme si puding z oboch častí. Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo a nakoniec rum podľa chuti.
Plnenie: Pláty spojíme tenkou vrstvou džemu.
Banány nakrájame na tenké plátky. Na plát nanesieme tenkú vrstvu krému. Poukladáme nakrájané banány a rozotrieme krém. Necháme zatuhnúť. Vyšľaháme šľahačku a rozdelíme ju na dve časti. Do jednej zamiešame kakao. Na zatuhnutú banánovú plnku natrieme bielu šľahačku a následne kakaovú. Po zatuhnutí pokrájame na rezy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty