Kamila
Božský rýchly ovocný koláč s malinami. Ovocie môžete použiť aj iné - višne, čučoriedky, menšie kúsky marhuľ. Nižšie uvádzam aj bezlepkovú verziu.
Ingrediencie
7 | kusy | vajce |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
7 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
4 | polievkové lyžice | olej |
3 | polievkové lyžice | voda horúca |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
500 | gramov | maliny |
1 | polievková lyžica | kakao |
Postup
Bielka začneme šľahať so soľou, pridáme cukor vyšľaháme tuhý sneh.
Žltka vymiešame, stačí ručne metličkou s vanilkovým cukrom, olejom a horúcou vodou v menšej miske a na nižších otáčkach krátko prišľaháme k snehu.
Na záver primiešame ručne po častiach preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva (Pri bezlepkovej verzii používam 4 Pl bezlepková múka univerzálna a 4 PL Ovsená múka celozrná bez lepku)
cca 1/2 cesta rozotrieme na plech (tradičný veľký) vystlaný papierom na pečenie. K zvyšnej polovici primiešame 1 PL kakaa (alebo karob pri histaminovej intolerancii) a 1 Pl horúcej vody.
Kakaové cesto rozotrieme na svetlé a opačným koncom vidličky "zvírime" prebehneme po plechu v oboch smeroch. Cesto je hustejšie, v podstate piškótové tak preto, aby sa viac prepojili.
Na záver na cesto rozložíme umyté maliny, alebo iné ovocie. A pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty