
Recept s foto postupom na výborný svieži koláčik plný čerstvých malín. Ovocie môžete smelo zameniť za iné. Ak nemáte takúto formu, postačí aj obyčajná okrúhla.
Ingrediencie
Korpus: | ||
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | ocot |
150 | gramov | špaldová múka celozrnná |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Pudingová náplň: | ||
350 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
60 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | maliny |
1 | balík | číre želé |
Postup
Korpus:
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a krátko primiešame olej. Na nížších otáčkach primiešame ocot a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Okrúhlu vlnitú formu dôkladne vymastíme a vysypeme múkou. Rozotrieme hmotu na korpus a pečieme pri teplote cca 180 °C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Chvíľu necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme na mriežku.
Náplň:
Z mlieka cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Do horúceho zamiešame maslo a za občasného miešania necháme vychladnúť. Môžete prešľahať, ja som nešľahala.
Plnenie:
Vychladený korpus potrieme pudingovou náplňou a rozložíme naň umyté maliny. Želé pripravíme pdoľa návodu na obale, môžete k vode pridať 1 PL citrónovej šťavy. Vlažným žele polejeme ovocie, hlavne na krajoch postupujeme opatrne, aby sme želé neliali na nepotretý okraj korpusu. Ale ka ho lejete tesne pred fázou stuhnutia aj na korpuse rýchlo stuhne. Necháme stuhnúť chvíľu v chladničke.








- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.