reklama

Bratislavské rezy

Pridal/a Bejč dňa 14. 05. 2025 - 12:48 - Recepty Bejč
Bratislavské rezy , Recepty na zákusky, Bejč

Bejč


reklama
Ingrediencie
Korpus:
8 kusy vajec
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
8 polievkové lyžice polohrubá múka
1 kus kypriaci prášok
Krém:
400 millilitrov mlieko
3 kusy citrónový puding
250 gramov kryštálový cukor
400 gramov maslo 
1 kus vanilkový cukor
  džem
  čokoládová poleva
  citrónová kôra, citrónová aróma
Postup
Postup:

Upečieme 2 korpusy.

Rozdelíme si vajcia. Bielky šľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme tuhú penu. 

Cez sitko preosejeme múku a kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny. Pečieme na 2 plechoch o rozmere 30x40 cm na papieri na pečenie 10minút pri 190°C

Krém: Mlieko si rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame citrónový puding a druhú časť dáme variť s cukrom. Uvaríme si puding z oboch častí. Do horúceho zamiešame vanilkový cukor . Necháme vychladnúť. 

Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo, ak sa nám zdá málo citrónový môžeme dochutiť citrónovou kôrou alebo arómou. 

 

Pláty spojíme s džemom a na vrchný plát nanesieme celú plnku, Rovnomerne rozotrieme. Dáme zatuhnúť. 

Zatuhnutý zákusok polejeme čokoládovou polevou a krájame na rezy

Výnos
48 ks

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama