
Bejč
Korpus: | ||
8 | kusy | vajec |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | kus | kypriaci prášok |
Krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
3 | kusy | citrónový puding |
250 | gramov | kryštálový cukor |
400 | gramov | maslo |
1 | kus | vanilkový cukor |
džem | ||
čokoládová poleva | ||
citrónová kôra, citrónová aróma |
Upečieme 2 korpusy.
Rozdelíme si vajcia. Bielky šľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme tuhú penu.
Cez sitko preosejeme múku a kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny. Pečieme na 2 plechoch o rozmere 30x40 cm na papieri na pečenie 10minút pri 190°C
Krém: Mlieko si rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame citrónový puding a druhú časť dáme variť s cukrom. Uvaríme si puding z oboch častí. Do horúceho zamiešame vanilkový cukor . Necháme vychladnúť.
Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo, ak sa nám zdá málo citrónový môžeme dochutiť citrónovou kôrou alebo arómou.
Pláty spojíme s džemom a na vrchný plát nanesieme celú plnku, Rovnomerne rozotrieme. Dáme zatuhnúť.
Zatuhnutý zákusok polejeme čokoládovou polevou a krájame na rezy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty