reklama

Metrový koláč

Pridal/a Bejč dňa 14. 05. 2025 - 11:41 - Recepty Bejč
Metrový koláč, Recepty na zákusky, Bejč

Bejč


reklama
Ingrediencie
Korpus:
3 kusy Vajcia
130 gramov práškový cukor
125 gramov hladká múka
5 polievkové lyžice voda
5 polievkové lyžice olej
1⁄2 balík kypriaci prášok
1 čajová lyžička kakao
Krém:
200 millilitrov mlieko
2 polievkové lyžice hladká múka
200 gramov cukor kryštálový
1 kus vanilkový cukor
250 gramov maslo
50 millilitrov rum
  čokoládová poleva
Postup

Korpus:

Žĺtka vyšľaháme do peny,  pridáme práškový cukor a šľaháme. Pridáme vodu, olej a zašľaháme. 

Vyšľaháme bielka dotuha a jemne zamiešame žĺtkovú penu a preosiatu múku s kypriacim práškom. 

Formu vymažeme a vysypeme múkou, do polovice dáme cesto , do zvyšného cesta pridáme kakao a dáme do druhej polovice formy. 

Pečieme pri 180°C . Prepečenie si môžeme skontrolovať tak, že si do cesta pichneme špajdlu. 

Upečený korpus necháme vychladnúť na mriežke. 

Krém: 

Z múky, cukru a mlieka si uvaríme hustý puding. Do horúceho zamiešame vanilkový cukor. Po vychladnutí zašľaháme maslo a pridáme rum. 

Plnenie: 

Vychladnutý korpus nakrájame na plátky a striedavo pomocou krému spájame svetlé a tmavé rezy.

Potrieme naplnený zákusok a dáme zatuhnúť. 

Po zatuhnutí polejeme čokoládovou polevou a šikmým rezom krájame. 

Výnos
15 ks

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama