
Bejč
Korpus: | ||
3 | kusy | Vajcia |
130 | gramov | práškový cukor |
125 | gramov | hladká múka |
5 | polievkové lyžice | voda |
5 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | balík | kypriaci prášok |
1 | čajová lyžička | kakao |
Krém: | ||
200 | millilitrov | mlieko |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
200 | gramov | cukor kryštálový |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
50 | millilitrov | rum |
čokoládová poleva |
Korpus:
Žĺtka vyšľaháme do peny, pridáme práškový cukor a šľaháme. Pridáme vodu, olej a zašľaháme.
Vyšľaháme bielka dotuha a jemne zamiešame žĺtkovú penu a preosiatu múku s kypriacim práškom.
Formu vymažeme a vysypeme múkou, do polovice dáme cesto , do zvyšného cesta pridáme kakao a dáme do druhej polovice formy.
Pečieme pri 180°C . Prepečenie si môžeme skontrolovať tak, že si do cesta pichneme špajdlu.
Upečený korpus necháme vychladnúť na mriežke.
Krém:
Z múky, cukru a mlieka si uvaríme hustý puding. Do horúceho zamiešame vanilkový cukor. Po vychladnutí zašľaháme maslo a pridáme rum.
Plnenie:
Vychladnutý korpus nakrájame na plátky a striedavo pomocou krému spájame svetlé a tmavé rezy.
Potrieme naplnený zákusok a dáme zatuhnúť.
Po zatuhnutí polejeme čokoládovou polevou a šikmým rezom krájame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty