
Bejč | Metrový koláč
Pozrite si fotorecept na tradičný metrový koláč. Metrový koláč je obľúbený retro zákusok, ktorý nikdy nevyjde z módy. Vrstvené piškótové pásy a tradičný maslový krém vytvárajú zaujímavý rez, ktorý zaručene upúta na sviatočnom stole.
Ingrediencie
Korpus: | ||
3 | kusy | Vajcia |
130 | gramov | práškový cukor |
125 | gramov | hladká múka |
5 | polievkové lyžice | voda |
5 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | balík | kypriaci prášok |
1 | čajová lyžička | kakao |
Krém: | ||
200 | millilitrov | mlieko |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
200 | gramov | cukor kryštálový |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
50 | millilitrov | rum |
čokoládová poleva |
Postup
Korpus: Žĺtky vyšľaháme do peny, pridáme práškový cukor a šľaháme. Pridáme vodu, olej a zašľaháme. Vyšľaháme bielky dotuha a jemne zamiešame žĺtkovú penu a preosiatu múku s kypriacim práškom.
Formu vymažeme a vysypeme múkou, do polovice dáme cesto, do zvyšného cesta pridáme kakao a dáme do druhej polovice formy.
Pečieme pri 180°C . Či sú je cesto prepečené, môžeme skontrolovať tak, že do cesta pichneme špajdľu. Ak sa cesto nelepí, môžeme ho vybrať z rúry.
Upečený korpus necháme vychladnúť na mriežke.
Krém: Z múky, cukru a mlieka si uvaríme hustý puding. Do horúceho zamiešame vanilkový cukor. Po vychladnutí zašľaháme maslo a pridáme rum.
Plnenie: Vychladnutý korpus nakrájame na plátky a striedavo pomocou krému spájame svetlé a tmavé rezy. Naplnený zákusok celý potrieme plnkou a dáme stuhnúť.
Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou a krájame šikmým rezom.

Bejč

Bejč
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty