
Bea Kerekesová | Parížske rožky
Lahodné parížske rožky s orechovým cestom, vanilkovým krémom a polevou. Tradičný zákusok, ktorý nesmie chýbať na sviatočnom stole.
Korpus: | ||
4 | kusy | bielka |
300 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | mleté orechy |
Krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | Zlatý klas Dr.Oetker |
500 | gramov | maslo |
1 | kus | vanilkový cukor |
čokoládová poleva |
Korpus: Nad parou vyšľaháme bielky cukor do tuhej peny. Zložíme z pary a primiešame jemne orechy. Na papier na pečenie striekame 10 cm dlhé rožky. Sušíme v rúre približne 1 hodinu. Keď odlepíme rožok z papiera a vieme po ňom poklopať je usušený, ak je ešte mäkký, sušíme ďalej.
Krém: Uvaríme si hustý puding. Do horúceho pridáme vanilkový cukor. Keď vychladne vyšľaháme s maslom tuhý krém.
Dokončenie: Naplnené rožky necháme zatuhnúť a potom ich namáčame do čokolády.

Bea Kerekesová

Bea Kerekesová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty