LiViera
Švajčiarska roláda - Swiss roll nepochádza zo Švajčiarska. Je najjednoduchší a najchutnejší recept na roládu. Je veľmi jemná a krémová.
Ingrediencie
| Korpus: | ||
| 4 1⁄2 | polievkové lyžice | olej |
| 1⁄3 | hrnček | mlieko |
| 3⁄4 | hrnček | bezlepková múka |
| 6 | kusy | žĺtok |
| 1⁄2 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
| 6 | kusy | bielka |
| 5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
| 2 | gramov | citrónová šťava |
| Krém: | ||
| 100 | gramov | mascarpone |
| 1 1⁄2 | kryštálový cukor | |
| 1⁄2 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
| 1⁄2 | hrnček | smotana na šľahanie 33% |
Postup
Možno sa čudujete, prečo som použila bezlepkovú múku. Roláda by sa mala piecť z nízkolepkovej múky. Takú na Slovensku asi nenájdeme. Táto roláda sa mi podarila až na tretí pokus, skúšala som iné múky, nakoniec som skončila pri bezlepkovej, s ktorou sa to podarilo. Viac o postupe a presných krokoch prípravy švajčiarskej rolády sa dozviete vo videu.
Rozmer tortovej formy: 25 x 38 cm.
Na čo si dať pozor:
- množstvo ingrediencii - vážte presne, nepridávajte ingrediencie od oka
- postup - nezjednodušujte, nezrýchľujte proces, nepreskakujte kroky
- cesto rozotrite na plech rovnomerne
- po upečení nechajte cesto odpočinúť v rúre, vyhnete sa tepelnému šoku, cesto nespľasne
LiViera

Perfektne vyzerá, predpokladám, že aj tak dobre chutí. 🥰