
katarinalucanova | Bezlepková malinová roláda
Obľúbené ružové rezy ako svieža bezlepková a bezlaktózová malinová roláda.
Ingrediencie
Cesto : | ||
4 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | malinový puding |
Plnka: | ||
250 | gramov | mascarpone bezlaktózové |
250 | gramov | šľahačka bezlaktózová |
3 | balíky | vanilkový cukor |
malinový džem | ||
maliny |
Postup
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pudingový prášok. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
Po upečení opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
Krém: Mascarpone a šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom na hustý krém.
Dokončenie: Vychladený plát potrieme malinovým džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Zbytok krému použijeme na ozdobenie alebo obtretie rolády. Na kraj kde začneme roládu stáčať poukladáme maliny. Roládu pomocou papiera stočíme. Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec ozdobíme zo zbytkom krému a malín.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
katarinalucanova
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
Jednoduchá a rýchla maková roláda s lahodným citrónovým krémom a domácim slivkovým lekvárom.
Fantastický čokoládový zákusok
LiViera
Fantastický čokoládový zákusok
Šťavnatý kakaový korpus, kakaový krém s mascarpone a čokoládová poleva - výborný zákusok, ktorú zvládne pripraviť každý.