
reklama
Jednoduché syrové chuťovky hotové za pár minút.
Ingrediencie
150 | gramov | zemiaky |
150 | gramov | údený syr |
170 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | maslo |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Na potretie: | ||
1 | kus | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, necháme vychladnúť. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a postrúhame, zmiešame s múkou, maslom, syrom, soľou.
Vypracujeme cesto a necháme odpočívať 1-2 hodiny.
Vyvaľkáme a vykrajujeme malé tvary, šľahaným v mlieku, uložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme žĺtkom rozšľahaným v mlieku.
Môžeme posypať sezamom.
Pečieme na 200 stupňoch 10-13 minút dozlata.
Dobrú chuť!
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.