
Bejč
Korpusy : | ||
14 | kusy | vajec |
14 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
14 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | kusy | kypriaci prášok |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | Zlatý klas |
100 | gramov | horká čokoláda |
500 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | kakao |
čokoládová poleva |
Pripravíme si naraz 3 korpusy (najlepšie ak ich vieme upiecť všetky naraz):
Rozdelíme si 7 vajec. Bielky šľaháme do tuhého snehu, pridáme 7PL cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme tuhú penu.
Cez sitko preosejeme 7PL múky, 1 ks kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny. Pripravíme si 3 plechy o rozmere 30x40 cm a natrieme ich olejom z opačnej strany. Hmotu si rozdelíme na všetky tri plechy a pečieme pri 200°C do zlatohnedej farby.
Zopakujeme to ešte raz. Vznikne nám 6ks plátov.
Krém:
Časť mlieka, cukor a čokoládu dáme variť. Do druhej časti mlieka pridáme Zlatý klas. Uvaríme hustý puding.
Do vychladnutého pudingu pridáme rozšľaháme maslo a na konci kakao.
Pláty naplníme a necháme zatuhnúť. Polejeme čokoládou a krájame na rezy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty