reklama

Dobošové rezy

Pridal/a Bejč dňa 14. 05. 2025 - 12:35 - Recepty Bejč
Dobošové rezy , Recepty na zákusky, Bejč

Bejč


reklama
Ingrediencie
Korpusy :
14 kusy vajec
14 polievkové lyžice kryštálový cukor
14 polievkové lyžice hladká múka
2 kusy kypriaci prášok
Krém:
500 millilitrov mlieko
250 gramov kryštálový cukor
2 kusy Zlatý klas
100 gramov horká čokoláda
500 gramov maslo 
2 polievkové lyžice kakao
  čokoládová poleva
Postup

Pripravíme si naraz 3 korpusy (najlepšie ak ich vieme upiecť všetky naraz):

Rozdelíme si 7 vajec. Bielky šľaháme do tuhého snehu, pridáme 7PL cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme tuhú penu. 

Cez sitko preosejeme 7PL múky, 1 ks kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny. Pripravíme si 3 plechy o rozmere 30x40 cm a natrieme ich olejom z opačnej strany.  Hmotu si rozdelíme na všetky tri plechy a pečieme  pri 200°C do zlatohnedej farby. 

Zopakujeme to ešte raz. Vznikne nám 6ks plátov. 

Krém:

Časť mlieka, cukor a čokoládu dáme variť. Do druhej časti mlieka pridáme Zlatý klas. Uvaríme hustý puding. 

Do vychladnutého pudingu pridáme rozšľaháme maslo a na konci kakao. 

Pláty naplníme a necháme zatuhnúť. Polejeme čokoládou a krájame na rezy. 

Výnos
48 ks

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama