
Sandra Hvilová | Dvojfarebný čokoládový cheesecake
Recept na fantastický pečený čokoládový cheesecake s dvojfarebnou náplňou a čokoládovou polevou na vrchu, ozdobený trubičkami.
Korpus: | ||
150 | gramov | keksy |
50 | gramov | maslo |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | tvaroh |
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
smotana na šľahanie | ||
čokoláda | ||
Poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Sušienkový základ: 150 g mletých keksov + 50 g rozpusteného masla spolu zmiešame. Vysypeme na dno formy a utlačíme.
Krém: Vyšľaháme tak, aby sme nemali žiadne hrudky. Krém vylejeme do formy, ale nie celý, necháme si menšiu časť, do ktorej primiešame rozpustenú čokoládu so šľahačkovou smotanou. Ja to robím od oka, nemám žiadny presný pomer.
Tmavý krém navrstvíme na biely. Pečieme na 150 st. cca 45 min.
Polevu robím tiež od oka. Smotanu zohrejeme a čokoládu v nej necháme roztopiť.

Sandra Hvilová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty