
Recept s fotopostupom na lahodný zákusok s lieskovými orieškami a čokoládovou smotanovou plnkou s čučoriedkami.
Ingrediencie
Cesto: | ||
110 | gramov | maslo |
30 | gramov | práškový cukor |
160 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
15 | millilitrov | mlieko |
50 | gramov | lieskové orechy |
1 | štipka | soľ |
Krém: | ||
350 | gramov | mascarpone |
50 | gramov | smotanový jogurt |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
200 | gramov | horká čokoláda |
džem |
Postup
Maslo musí mať izbovú teplotu.
Lieskovce pomelieme.
Čokoládu roztopíme nad parou a necháme vychladnúť.
1. V mise zmixujeme zmäknuté maslo s práškovým cukrom, kým nie je zmes nadýchaná a svetložltá.
2. Pridáme vajce s troškou mlieka a vymiešame vareškou kompaktný krém.
3. V strednej mise zmiešame polohrubú múku s mletými lieskovcami a soľou. Pridáme ich k maslovej zmesi.
4. Vareškou postupne vmiešavame múku do maslovej zmesi. Pozor, nepremiešať.
5. Cesto zabalíme do celofánu a vyformujeme z neho disk. Dáme na 30 minút do chladničky.
6. Cesto vyvaľkáme cez celofán na rozmer formy, ktorú máme pripravenú. Formu nevymasťujeme, cesto je dosť mastné, neprilepí sa.
7. Rozvaľkané cesto preložíme na celofáne na formu, opatrne stiahneme celofán a jemne cesto natlačíme do formy. Prevísajúce cesto odstránime, prípadne ním vyplníme nedostatky a medzery. Je poddajné, ide to pekne, prstami vyformujeme celý povrch i okraje.
8. Vložíme cesto opäť na 30 minút do chladničky.
9. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
10. Vyberieme cesto z chladničky a popicháme vidličkou. Prikryjeme ho papierom na pečenie a nasypeme strukoviny alebo ryžu ako závažie.
11. Pečieme 15 minút, potom odoberieme závažie a pečieme ďalších 10-12 minút. Cesto necháme pred plnením úplne vychladnúť.
12. Mascarpone vymixujeme s práškovým cukrom, primiešame jogurt a vychladnutú roztopenú čokoládu.
13. Vychladnutý tart natrieme džemom a naň nanesieme krém. a dozdobíme čučoriedkami.
Dobrú chuť!





- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový rez
katarinalucanova
Pistáciový rez
Výborný pistáciový zákusok, ktorý spája obľúbenú orechovú chuť pistácií s jemným krémom a nadýchaným piškótovým korpusom.
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Martuška 123 | Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Krehké linecké orechové rezy spájajú voňavé orechy, svieži džem a citrónovú polevu do lahodného zákusku, ktorý vďaka tomu, že je bez krému, vydrží