
cookerka, Karamelový cheesecake
Lahodný nepečený cheesecake s lotus sušienkami, mascarpone krémom a karamelovou polevou.
Korpus: | ||
250 | gramov | Lotus sušienky |
120 | gramov | maslo |
Plnka: | ||
500 | gramov | tvaroh jemný |
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | Creme Patisserie rastlinná šľahačka |
120 | gramov | práškový cukor |
Karamel: | ||
130 | gramov | kryštálový cukor |
70 | gramov | maslo |
100 | millilitrov | šľahačková smotana 30% |
V mixéri rozmixujeme karamelové sušienky, pridáme roztopené maslo a dobre v miske rukou pospájame. Natlačíme zmes do formy na pečenie (24-23cm).
Tvaroh s práškovým cukrom jemne zmixujeme, pridáme aj mascarpone. Vychladenú šľahačku Patisserie samostatne vymixujeme dotuha a ručne vareškou vmiešame do zmesi. Na korpus zo sušienok navrstvíme plnku. Pekne uhladíme a dáme koláč do chladu, kým urobíme karamel.
Karamel: do hrnca nasypeme cukor a miešame, kým sa nerozpustí a jemne nezhnedne, pridáme maslo a za stáleho miešania vytvoríme konzistentnú zmes, pridáme šľahačku, zamiešame, kým nie je karamel pekne hladký a odstavíme.
Karamel nalievame na koláč, keď je teplý, musí sa liať, ale zároveň nesmie byť horúci. Dáme do chladu na deň a noc. Ozdobíme posekanými lieskovcami, orechami, arašidami alebo podrvenými sušienkami. Cheesecake režeme teplým nožom, aby sa nám nelepil na nožík.
Dobrú chuť!

cookerka, Karamelový cheesecake 01

cookerka, Karamelový cheesecake 02

cookerka, Karamelový cheesecake 03
mňaaam