Karamelový cheesecake

Pridal/a cookerka

Lahodný nepečený cheesecake s karamelom.

Karamelový cheesecake - recept
Výnos
Kus
ZdrojVlastný recept
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Korpus:
250gramovLotus sušienky
120gramovmaslo
Plnka:
500gramovtvaroh jemný
250gramovmascarpone
250millilitrovšľahačka Patisserie
120gramovpráškový cukor
Karamel:
130gramovkryštálový cukor
70gramovmaslo
100millilitrovšľahačková smotana 30%

Inštrukcie

V mixéri rozmixujeme karamelové sušienky, pridáme roztopené maslo a dobre v miske rukou pospájame. Natlačíme zmes do formy na pečenie (24-23cm).

Tvaroh s práškovým cukrom jemne zmixujeme, pridáme aj mascarpone. Vychladenú šľahačku Patisserie samostatne vymixujeme dotuha a ručne vareškou vmiešame do zmesi. Na korpus zo sušienok navrstvíme plnku. Pekne uhladíme a dáme koláč do chladu, kým urobíme karamel.

Karamel: do hrnca nasypeme cukor a miešame, kým sa nerozpustí a jemne nezhnedne, pridáme maslo a za stáleho miešania vytvoríme konzistentnú zmes, pridáme šľahačku, zamiešame, kým nie je karamel pekne hladký a odstavíme. Karamel nalievame na koláč, keď je teplý, musí sa liať, ale zároveň nesmie byť horúci. Dáme do chladu na deň a noc. Ozdobíme posekanými lieskovcami, orechami, arašidami alebo podrvenými sušienkami. Cheesecake režeme teplým nožom, aby sa nám nelepil na nožík.

Dobrú chuť!

Karamelový cheesecake - recept postup 1
Karamelový cheesecake - recept postup 2
Karamelový cheesecake - recept postup 3

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.545455
Priemer: 4.5 (33 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.