
cookerka | Karamelový cheesecake
Recept na lahodný nepečený cheesecake s Lotus sušienkami, s mascarpone krémom a karamelovou polevou.
Korpus: | ||
250 | gramov | Lotus sušienky |
120 | gramov | maslo |
Plnka: | ||
500 | gramov | tvaroh jemný |
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | Creme Patisserie rastlinná šľahačka |
120 | gramov | práškový cukor |
Karamel: | ||
130 | gramov | kryštálový cukor |
70 | gramov | maslo |
100 | millilitrov | šľahačková smotana 30% |
V mixéri rozmixujeme karamelové sušienky, pridáme roztopené maslo a dobre v miske rukou pospájame. Natlačíme zmes do formy na pečenie (24-23cm).
Tvaroh s práškovým cukrom jemne zmixujeme, pridáme aj mascarpone. Vychladenú šľahačku Patisserie samostatne vymixujeme dotuha a ručne vareškou vmiešame do zmesi. Na korpus zo sušienok navrstvíme plnku. Pekne uhladíme a dáme koláč do chladu, kým urobíme karamel.
Karamel: do hrnca nasypeme cukor a miešame, kým sa nerozpustí a jemne nezhnedne, pridáme maslo a za stáleho miešania vytvoríme konzistentnú zmes, pridáme šľahačku, zamiešame, kým nie je karamel pekne hladký a odstavíme.
Karamel nalievame na koláč, keď je teplý, musí sa liať, ale zároveň nesmie byť horúci. Dáme do chladu na deň a noc. Ozdobíme posekanými lieskovcami, orechami, arašidami alebo podrvenými sušienkami. Cheesecake režeme teplým nožom, aby sa nám nelepil na nožík.
Dobrú chuť!

cookerka | Karamelový cheesecake 01

cookerka | Karamelový cheesecake 02

cookerka | Karamelový cheesecake 03
mňaaam