Lotus cheesecake

Pridal/a cookerka

Obľúbený, jednoduchý, nepečený cheesecake so známou chuťou Lotus keksíkov.

Lotus cheesecake - recept
Výnos
forma
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

1balíkLotus sušienky
70gramovmaslo
400gramovLotus nátierka
180gramovsmotana na šľahanie
20gramovpráškový cukor
250gramovmascarpone
1kusPribináčik smotanový

Inštrukcie

Z balíku keksov si odložíme dva kúsky na ozdobu.

Z pomazánky si odložíme asi 150 gramov na vrchnú vrstvu a na ozdobu.

Sušienky s maslom pomixovať (odložiť 1-2 polievk.lyžice mrveničky na ozdobenie okrajov). Pomixované sušienky natlačiť na dno 24 cm formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Dať na hodinu do chladničky.

Zmixovať opatrne mascarpone, práškový cukor, 250g Lotus pomazánky a Pribináčik malý. Samostatne vyšľahať šľahačku dotuha a po lyžiciach primiešavať šľahačku do lotusového krému.

Naplniť formu krémom, uhladiť a dať zachladiť aspoň na pol dňa, najlepšie na noc.

V mikrovlnke jemne roztopiť zvyšok pomazánky (asi 10-20 sekúnd stačí) a vyliať opatrne na vychladený cheesecake. Dať opäť zachladiť na krátky čas, po stuhnutí dorobiť stekance troškou roztopenej Lotus pomazánky a obsypať okraje rozmix.sušienkami a navrch položiť 2 celé sušienky.

Dobrú chuť!

 

 

Lotus cheesecake - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.714285
Priemer: 4.7 (7 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.