cookerka, Lotus Cheesecake - recept
Obľúbený, jednoduchý, nepečený cheesecake so známou chuťou Lotus keksíkov.
1 | balík | Lotus sušienky |
70 | gramov | maslo |
400 | gramov | Lotus nátierka |
180 | gramov | smotana na šľahanie |
20 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | mascarpone |
1 | kus | Pribináčik smotanový |
Z balíku keksov si odložíme dva kúsky na ozdobu.
Z pomazánky si odložíme asi 150 gramov na vrchnú vrstvu a na ozdobu.
Sušienky s maslom pomixovať (odložiť 1-2 polievk.lyžice mrveničky na ozdobenie okrajov). Pomixované sušienky natlačiť na dno 24 cm formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Dať na hodinu do chladničky.
Zmixovať opatrne mascarpone, práškový cukor, 250g Lotus pomazánky a Pribináčik malý. Samostatne vyšľahať šľahačku dotuha a po lyžiciach primiešavať šľahačku do lotusového krému.
Naplniť formu krémom, uhladiť a dať zachladiť aspoň na pol dňa, najlepšie na noc.
V mikrovlnke jemne roztopiť zvyšok pomazánky (asi 10-20 sekúnd stačí) a vyliať opatrne na vychladený cheesecake. Dať opäť zachladiť na krátky čas, po stuhnutí dorobiť stekance troškou roztopenej Lotus pomazánky a obsypať okraje rozmix.sušienkami a navrch položiť 2 celé sušienky.
Dobrú chuť!
cookerka, Lotus Cheesecake
Ďalšie recepty
Ospravedlňujem sa, dakde sa mi rozprášil pri písaní postupu , už opravené, ďakujem za upozornenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím ten práškový cukor? Kedy a kde, ďakujem