
Kamila
Tradičný krehký jablková koláč ako od babičky.
500 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
Jablková plnka: | ||
1 | kilogram | jablká |
cukor | ||
škorica | ||
citrónová šťava |
Všetko spolu zamiesime a dáme do chladničky na pol hodiny odpočívať.
Potom cesto rozdelíme na 2 časti.
Prvé vyvaľkáme priamo na vymastenom plechu, natrieme jablká a prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta ( vaľkať na papieri na pečenie a potom opatrne preniesť na plech )
Pečieme na 180 stupňov asi 30 - 35 minút.
Jablková plnka: asi 1 kilo už očistených jabĺk cukor podľa chuti citrónová šťava škorica.
Jablká olúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca, pridáme cukor, škoricu a citrónovú šťavu. Dusíme do mäkka a potom ponorným mixérom vymixuje na hladkú masu. Jablká môžeme aj postrúhať, vtedy nemusíme mixovať. Dáme vychladnúť a natrieme na cesto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty