
Martuška 123 | Výborný jablkový koláčik
Skutočne krehký a šťavnatý jablkový koláčik s perfektne pripravenou a ochutenou náplňou.
Cesto: | ||
600 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
100 | millilitrov | mlieko |
20 | gramov | prášok do pečiva |
250 | gramov | maslo |
2 | kusy | vajce |
štipka | soľ | |
Náplň: | ||
1500 | gramov | jablko |
1 | balík | Zlatý klas |
2 | balíky | škoricový cukor |
1 | kus | citrón |
150 | gramov | kryštálový cukor |
Cesto: Všetko spolu poriadne zmiesime a rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech vymastený a vysypaný múkou. Na plechu cesto posypeme strúhankou
Náplň: Očistené a nastrúhané jablká dáme podusiť a pridáme cukor, škoricový cukor, postrúhanú kôru aj šťavu z citróna a rozmiešaný zlatý klas v vode. Necháme vychladnúť.
Náplň nanesieme na cesto posypané strúhankou a na to dáme vyvaľkané druhé cesto. Popicháme ho vidličkou, aby mala para kadiaľ unikať.
Pečieme na 170 stupňov asi 40 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Martuška 123
Použila som plech 27x35.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdravím,aký veľký plech ste použila?