Medovo-orechový Natália rez

Pridal/a katarinalucanova

Fantastický zákusok z medových plátov, orechového korpusu s vaječným krémom šľahaným nad parou s príchuťou kávy.

Medovo-orechový Natália rez - recept
Výnos
1
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Medové cesto:
250gramovhladká múka
60gramovpráškový cukor
25gramovmaslo
1kusvajce
1polievková lyžicamlieko
2polievkové lyžicemed
 čajová lyžičkasóda bikarbóna
Orechové cesto:
4kusyvajce
4polievkové lyžicekryštálový cukor
2polievkové lyžicevoda
2polievkové lyžiceolej
2polievkové lyžicepolohrubá múka
4polievkové lyžicevlašské orechy mleté
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
Krém:
5kusyvajce
220gramovkryštálový cukor
400gramovmaslo
1polievková lyžicainstantná káva
  marhuľový džem
Poleva:
200gramovčokoláda
70gramovCera

Inštrukcie

 1. Medové pláty: Maslo, med, mlieko, vajíčko, cukor, sódu bikarbónu šľaháme metličkou nad parou kým sa všetko pekne spojí a vytvorí sa pekná pena. Pozor nevariť, len zapeniť a odstaviť.

Do ešte teplej masy vmiešame múku a vypracujeme pekné hladké cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a priamo na papieri na pečenie na tenučko vyvaľkáme.

Upečieme postupne každý plát zvlášť na opačnej strane plechu. Pečiem 6 minút na 160 °C. Pozor, pečú sa rýchlo.               

 2. Orechový plát: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva, pomleté vlašské orechy. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme plát.                                                                                                                               

3. Krém: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou do hustej peny asi 15 minút. Do vychladenej vaječnej peny zašľaháme maslo, instantnú kávu a vyšľaháme hladký krém. 

4. Skladanie: Prvý medový plát natrieme polovicou krému. Na krém položíme orechový plát, ktorý potrieme džemom a na džem navrstvíme druhú polovicu krému. Na krém položíme druhý medový plát. 

Takto poskladaný zákusok zaťažíme  a necháme stuhnúť v chladničke. Nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou.                                                                         

 5. Poleva: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou. Polejeme vrch zákusku. Keď poleva stuhne, nakrájame na rezy.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.625
Priemer: 4.6 (8 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.