Orechový medovník

Popis

Božský zákusok z medových plátov, fantastickým krémom a orechovo medovou zmesou vhodný nie len na Vianoce.

Orechový medovník - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Medové cesto
500gramovhladka muka
200gramovmaslo alebo Hera
2polievkové lyžicemed
2kusyvajicka
2čajové lyžičkysoda bikarbona
Orechová zmes
200gramovnasekané orechy
150gramovpraskový cukor
125gramovmaslo
2polievkové lyžicemed
krém
800millilitrovmlieko
7polievkové lyžicepolohruba muka
150gramovkryštálový cukor
150gramovmaslo

Inštrukcie

Múku preosejeme, pridáme vajcia, med, maslo a sódu bikarbonu a vypracujeme rukou cesto, ktoré necháme hodinu odpočívať v chladničke.

Orechová zmes - rozpustíme maslo, pridáme med, cukor a orechy a miešame v hrnci kým sa všetko nespojí.

Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme, jednu polku preložíme na plech s papierom na pečenie, pečieme na 180 stupňov asi 7-8 minút.

Druhú polku tiež vyvaľkáme, dáme na papier na pečenie ale potrieme ho orechovou zmesou a tak pečieme na 180 stupňov asi 10 minút.

Z mlieka, múky a cukru uvaríme hustú kašu.Maslo vyšľaháme a postupne zašľahávame do neho vychladnutú kašu.

Na upečený, vychladnutý plát natrieme krém, naň položíme plát s orechovou zmesou.Krájame až na druhý deň, keď pláty zmäknú.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.