medovo-orechové rezy

Popis

medovo-orechové rezy

medovo-orechové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojnašla som ho na jednej stránke pod názvom Nebe v hubě
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Cesto
500gramovhladkej múky
200gramovpráškového cukru
200gramovHery
2kusyvajcia
2polievkové lyžicemedu
2čajové lyžičkyjedlej sódy
krém
500millilitrovmlieko
1balíkvanilkový cukor
200gramovkryštálový cukor
4polievkové lyžicemaizena
250gramovmaslo
Orechová hmota
300gramovnasekaných orechov (môže byť 350g)
100gramovpraskový cukor
120gramovmaslo
3polievkové lyžicemed

Inštrukcie

Cesto:

Zo surovín spracujeme cesto, necháme v chlade na pol hodinku. Rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme na papieri na pečenie a presunieme s papierom na veľké plechy. Na druhý diel natrieme ešte teplú hmotu z orechov a upečieme pri 175°C. 

Orechová hmota:

Orechy, cukor, maslo a med zohrejeme v hrnci a trochu osmažíme.

Krém:

Z mlieka, vanilky, cukru a maizeny uvaríme kašu a do vychladnutej zašľaháme maslo.

Prvý upečený plát pokropíme rumom a potrieme krémom, na ktorý dáme upečený plát s orechmi. Necháme uležať do druhého dňa. Oplatí sa vyčkať !!

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

je výborní vyskúšajte neobanujete Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

koláč je výborný a hlavne orechy:-P Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Janka, ten med s cukrom a orechami nestvrdne? Treba to robiť nad parou? Díky Červík.
ÁnoÁnoTlieskamTlieskam

ja som ho robila teraz nestvrdne netreba to robit nad parou ja som dala spustiť maslo a cukor med a do toho orechy je vyborný je Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

ja som ho včera upiekla a dnes ráno ako prvé som išla ochutnať koláčik. Je výborný, ďakujem za recept. Netreba zohrievať nad parou, len v kastroliku roztopiť maslo pridať med a cukor a orechy

piekla som ho včera je fantasticky oplati sa vyskušať(y) KvietokTlieskamSlnko

ja ho robievam už dávno a je famozny....fantastický(y)

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.