Popis
Med a orechy - božská kombinácia!

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Korpus | ||
500 | gramov | hladka muka |
200 | gramov | praskový cukor |
2 | kusy | vajce |
200 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | čajové lyžičky | soda bikarbona |
2 | čajové lyžičky | mlieko |
Orechová zmes | ||
300 | gramov | vlašské orechy nasekané |
80 | gramov | praskový cukor |
120 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | med |
krém | ||
3 | decilitre | mlieko |
1 1⁄2 | polievková lyžica | hladka muka |
1 1⁄2 | polievková lyžica | solamyl |
100 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | maslo |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | deciliter | rum |
Inštrukcie
1. Zo surovín na cesto si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe rozvaľkáme na veľké obdĺžniky a upečieme na papieri na pečenie. Ja som cesto vaľkala rovno na pečiacom papieri, pretože keď som ho vaľkala na doske, nedalo sa mi dobre preniesť na plech.
2. Jednu placku upečieme prázdnu a druhú aj s orechovou zmesou. Obe pečieme na 170 C dozlatova asi 15 minút, treba sledovať.
3. Spravíme si orechovú zmes: Nasekané orechy s maslom, cukrom a medom dáme na panvicu, necháme všetko rozpustiť a osmažíme dozlatova. Ešte HORÚCU zmes kladieme na surový druhý plát a taktiež ho upečieme na 170 C, 15 minút.
4. Príprava krému - maslo zmiešame s vanilkovým cukrom
5. Ďalej spolu uvaríme na hustú kašu mlieko, hladkú múku, solamyl a cukor. Miešame až kým to nezhustne.
6. Keď kaša vychladne, primiešame ju k maslu zmiešanému s vanilkovým cukrom. Vyšľaháme.
7. Prázdny plát najprv pokvapkáme 1 dcl rumu a necháme vsiaknuť. Potom natrieme krémom.
8. A prikryjeme plátom s orechovou zmesou. Ja som musela tento plát prekrojiť napoly a preniesť postupne, aby sa nezlomil.
9. Koláčik treba nechať na chladnom mieste uležať aspoň jeden deň. Na druhý deň pôjde krájať dobre. Koláčik sa vám po dokončení bude zdať tvrdý, ale nebojte, on krásne zmäkne a vrchná vrstva bude pekne chrumkavá! Dobrú chuť želám!
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 26628x
Komentáre