
aramana | Rýchly pudingový koláč
Jednoduchý koláč s pudingom ozvláštnený štruktúrou vďaka dierkam v korpuse.
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
3⁄4 | deciliter | olej |
3⁄4 | deciliter | mlieko |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
4 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko plnotučné |
3 | balíky | vanilkový puding |
1 | balík | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
80 | gramov | Hera |
Poleva: | ||
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
150 | gramov | čokoláda na varenie |
Vajcia vyšľahám s cukrom do hustej peny, za stáleho šľahania prilievam olej a mlieko. Múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom primiešam na najmenších otáčkach.
Vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečiem na 180 stupňoch asi 30 minút.
Ešte do horúceho koláča urobím opakom varechy dierky tak, aby sa pri krájaní ukázal pekný rez. Dierky musia byť pravidelné v rade. Koláč nechám úplne vychladnúť.
Z mlieka, pudingov a cukru si uvarím hustý puding. Odstavím a do horúceho zašľahám Heru aby sa úplne rozpustila a spojila s pudingom. Ešte horúci krém vylejem na koláč a pomôžem mu stierkou aby sa určite dostal do dier v koláči. Nechám úplne zatuhnúť.
Poleva: Smotanu na šľahanie dám hriať do hrnčeka, do nej nalámem čokoládu a miešam kým sa čokoláda nerozpustí. Ešte teplé nalejem na vychladený puding.
Na puding používam len plnotučné mlieko, aby som mala istotu že bude hustý.
Do pudingu pred koncom varenia zvyknem pridať príchuť, arómu, akú mám práve otvorenú. Trošku citrónovej, pomarančovej... hneď je to trošku iné.
Do kakaového cesta v týchto jednoduchých koláčov rada pridávam kypriaci prášok do perníka miesto obyčajného kypriaceho prášku kvôli chuti kakaového cesta.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty