Kamila
Výborný jednoduchý cuketový koláč, v ktorom cuketu ani nespoznáte. Môžete ho spraviť s bežnou alebo bezlepkovou múkou. Recept je na malý plech 22x28 cm, hrnček 250 ml.
Ingrediencie
2 | kusy | vajce |
1⁄2 | hrnček | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 1⁄2 | hrnčeky | bezlepková ovsená múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | hrnček | cuketa strúhaná |
Postup
Menšiu cuketu očistíme a nastrúhame najemno. Vajíčka s cukrami vyšľaháme do svetlej peny a prišľaháme olej.
Múku zmiešame s kakaom (karobom) a práškom do pečiva a na najnižších otáčkach primiešame k vajíčkam. Na záver už len krátko ručne primiešame cuketu.
Cesto prelejeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote na 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Po vychladnutí môžete koláč posypať práškovým cukrom, alebo potrieť džemom a poliať čokoládou.
Múku môžete použiť klasickú polohrubú, alebo celozrnú špaldovú, ja som použila celozrnú bezlepkovú ovsenú. Namiesto kakaa používam kvôli histaminovej intolerancii karob. Doma v koláči ani nepoznáme rozdiel.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty