Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia

Popis

Recept s fotopostupom na vynikajúci  jablkový koláč s tvarohom a posýpkou, z celozrnej špaldovej múky, s ovsenými vločkami, bez vaľkania. ;) Môžete ho smelo spraviť aj bez tvarohu. Recept je na menší plech.

Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
55 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

Korpus
1 1⁄2šálkašpaldovej múky
1šálkaovsených vločiek
1⁄2šálkatrstinový cukor
1⁄2kusmasla (125g)
Jablková vrtstva
7kusystredných jabĺk
2polievkové lyžicekukuričný škrob
1⁄4čajová lyžičkaškorica (nepovinné)
Tvarohová náplň
500gramovjemny tvaroh
1balíkvanilkový cukor
2kusyvajicka
2polievkové lyžicekukuričný škrob
Posypka
1⁄2šálkacelozrná špaldová múka
1⁄2šálkatrstinový (iný) cukor
1⁄2šálkaovsené vločky
1⁄4kusmasla (60g)

Inštrukcie

Ak chcete dávkovanie na celý veľký plech navýšte dávku zhruba o polovicu, ja som experimentovala, dávkovanie nemusí byť úplne striktné. Koláčik bude skvelý tak či tak.

Korpus:

V robote hnetacími metličkami vymiešame múku, ovsené vločky a cukor, pridáme n akocky nakrájané zmäknuté maslo a miešame, kým nevznikné jednotná sypká zmes. Tu presypeme do papierom vystlaného plechu a zľahka utlačíme. Dáme zapiecť na cca 12 minút pri teplote cca 180 °C.

Jablká:

Umyjeme, nakrájame na štvrtinky, zbavíme jadierok a nahrubo nastrúhame (môžeme aj nakrájať). To robím až tesne predtým, než ich dávam na predpečený korpus aby nezhnedli. Predtým k nim ešte primiešame škrob ak máte radi, pridajte aj škoricu. Rozotrieme ich na predpečený korpus.

Tvarohová náplň:

V miske ručne vymiešame všetky ingrediencie a rozotrieme na jablkovú náplň.

Posypka:

V miske, kde sme miešali "korpus" vymiešam podobne múku, ovsené vločky, cukor a pridáme zmäknúté maslo, kým sa všetko nespojí a rozdrobíme na tvarohovú náplň.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Môžete nechať ešte vo vypnutej v rúre 10 minút pri pootvorených dvierkach. Mne zväčša tvarohová náplň trošku klesne. Necháme vychladnúť.

 

Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia - recept postup 1
Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia - recept postup 2
Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia - recept postup 3
Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia - recept postup 4
Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia - recept postup 5
Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia - recept postup 6
Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia - recept postup 7

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (7 hlasy)

Komentáre

vyzerá dobre napriek vločkám a špaldovej múkeChichocem saTlieskamTlieskamTlieskam

ta spaldova muka do korpusu je hladka, polohruba??

Akú mam doma, akú práve kúpim, zoženiem ... zväčša voľajakú hladkú, stredne hladkú a až ani neviem akú. Hambím saTakú používam všade do koláčov. 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.