
Kamila | Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia
Recept s fotopostupom na vynikajúci jablkový koláč s tvarohom a posýpkou, z celozrnej špaldovej múky, s ovsenými vločkami, bez vaľkania. ;) Môžete ho smelo spraviť aj bez tvarohu. Recept je na menší plech.
Korpus: | ||
1 1⁄2 | hrnčeky | špaldová múka |
1 | hrnček | ovsené vločky |
1⁄2 | hrnček | trstinový cukor |
125 | gramov | maslo |
Jablková vrstva: | ||
7 | kusy | jablko |
2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
1⁄4 | čajová lyžička | škorica |
Tvarohová náplň: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
Posýpka: | ||
1⁄2 | hrnček | špaldová múka celozrnná |
1⁄2 | hrnček | trstinový cukor |
1⁄2 | hrnček | ovsené vločky |
60 | gramov | maslo |
Ak chcete dávkovanie na celý veľký plech navýšte dávku zhruba o polovicu, ja som experimentovala, dávkovanie nemusí byť úplne striktné. Koláčik bude skvelý tak či tak.
Korpus: V robote hnetacími metličkami vymiešame múku, ovsené vločky a cukor, pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo a miešame, kým nevznikne jednotná sypká zmes. Tu presypeme do papierom vystlaného plechu a zľahka utlačíme. Dáme zapiecť na cca 12 minút pri teplote cca 180 °C.
Jablká: Umyjeme, nakrájame na štvrtinky, zbavíme jadierok a nahrubo nastrúhame (môžeme aj nakrájať). To robím až tesne predtým, než ich dávam na predpečený korpus aby nezhnedli. Predtým k nim ešte primiešame škrob ak máte radi, pridajte aj škoricu. Rozotrieme ich na predpečený korpus.
Tvarohová náplň: V miske ručne vymiešame všetky ingrediencie a rozotrieme na jablkovú náplň.
Posýpka: V miske, kde sme miešali "korpus" vymiešam podobne múku, ovsené vločky, cukor a pridáme zmäknuté maslo, kým sa všetko nespojí a rozdrobíme na tvarohovú náplň.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Môžete nechať ešte vo vypnutej v rúre 10 minút pri pootvorených dvierkach. Mne zväčša tvarohová náplň trošku klesne. Necháme vychladnúť.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
ta spaldova muka do korpusu je hladka, polohruba??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Akú mam doma, akú práve kúpim, zoženiem ... zväčša voľajakú hladkú, stredne hladkú a až ani neviem akú. Takú používam všade do koláčov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja teda neviem, ale na nás je to moc sladké a to som dala ešte menej cukru ako je písané
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá dobre napriek vločkám a špaldovej múke


