
Martuška 123 | Čokoládovo-kokosový zákusok
Recept na vynikajúci čokoládovo-kokosový zákusok s kakaovým korpusom, lahodnou kokosovou náplňou, kakaovým vaječným krémom šľahaným nad parou a čokoládovou polevou.
Piškóta: | ||
6 | kusy | vajce |
220 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | kryštálový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
6 | polievkové lyžice | voda |
6 | polievkové lyžice | olej |
20 | gramov | kakao |
1 | štipka | soľ |
Kokosová náplň: | ||
200 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kokos |
200 | gramov | kryštálový cukor |
125 | gramov | Cera |
Čokoládový krém: | ||
3 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
250 | gramov | maslo |
100 | gramov | tmavá čokoláda |
Ešte potrebujeme: | ||
čokoládová poleva | ||
džem |
Piškóta: Upečieme si kakaovú piškótu na akú sme zvyknutí. Alebo môžeme vyšľahať bielka so štipkou soli a pomaly prisypávame cukor, stále šľaháme na vysokých otáčkach. Potom už len metličkou zamiešame žĺtka, múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, olej a horúcou vodou.
Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 20-25 minút.
Stiahneme papier, natrieme džemom.
Kokosová náplň: Mlieko, ceru a cukor miešame nad plameňom kým sa cera nerozpustí, prisypeme kokos a chvíľku spolu povaríme .Ešte teplé to môžeme naniesť na piškótu.
Čokoládový krém: Vajcia šľaháme s cukrom nad parou do svetlej hmoty. Pred koncom pridáme kakao a na malé kúsky nalámanú čokoládu a ešte šľaháme kým sa čokoláda neroztopí. Alebo si môžeme čokoládu vopred roztopiť a naliať ju do šľahanej hmoty.
Necháme vychladnúť. Maslo si prešľaháme a postupne zašľahávame vychladnutú vaječnú, čokoládovú hmotu. Vyšľahaný krém natrieme na stuhnutú kokosovú náplň a necháme trošku stuhnúť.
Stuhnutý zákusok polejeme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!
Prosim na aky velky plech je urceny recept? Dakujem