reklama

Kokosovo-čokoládové rezy

Pridal/a melisa dňa 25. 03. 2021 - 19:05 - Recepty melisa
Kokosovo-čokoládové rezy, Recepty na zákusky, melisa

melisa | Kokosovo-čokoládové rezy


reklama

Naozaj vynikajúce rezy, vhodné na slávnostné príležitosti:))

Ingrediencie
Žltá piškóta:
6 kusy vajce
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
8 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Kakaová piškóta:
6 kusy vajce
8 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
8 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda
1 čajová lyžička prášok do pečiva
2 polievkové lyžice holandské kakao
Kokosová plnka:
300 millilitrov mlieko
200 gramov kryštálový cukor
250 gramov kokos
250 gramov maslo
1 kus vanilkový cukor
Čokoládová plnka:
3 kusy vajce
200 gramov práškový cukor
3 polievkové lyžice holandské kakao
50 gramov horká čokoláda 70%
250 gramov maslo
200 gramov tmavá čokoládová poleva
  trocha biela čokoládová poleva
  ríbezľový džem
Postup

Žltá piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme jemný kryštálový cukor, po jednom žĺtky, teplú vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na hlbokom plechu vyloženom papierom na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť. Papier odstránime a tiež šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení.

Kakaová piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, teplú vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Upečieme ako žltú piškótu. Papier odstránime a tiež šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení. Je to z toho dôvodu, aby sa neodlepovala plnka.

Kokosová plnka: mlieko necháme zovrieť, pridáme cukor, strúhaný kokos, vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Spolu vyšľaháme.

Čokoládový krém: nad parou v nádobe vyšľaháme vajcia, cukor a kakao do zhustnutia, masa musí klesnúť na polovicu. Potom pridáme na kúsky polámanú čokoládu a za stáleho miešania rozpustíme. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutú čokoládovú penu.

Ukladáme nasledovne: kakaovú piškótu potrieme lekvárom, rozotrieme kokosovú plnku, priložíme žltú piškótu, jemne zatlačíme, natrieme čokoládovú plnku. Povrch polejeme rozpustenou čokoládovou a ozdobíme bielou čokoládovou polevou.

Odložíme do chladu. Pokrájame na rezy horúcim, suchým nožom. Rezy sú trochu prácnejšie, ale sú vynikajúce a je ich dostatočné množstvo.

Dobrú chuť!

Výnos
1 plech
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama