
melisa | Kôpkové kokosové rezy
Kombinácia čokolády a kokosu je vynikajúca, je to výborná pochúťka:)
Piškóta: | ||
7 | kusy | vajce |
140 | gramov | kryštálový cukor jemný |
80 | gramov | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Kokosový sneh: | ||
3 | kusy | bielok |
60 | gramov | práškový cukor |
120 | gramov | kokos |
Plnka: | ||
100 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | čokoláda na varenie |
250 | gramov | maslo |
Poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda na varenie |
80 | gramov | maslo |
Piškóta: v nádobe vyšľaháme bielky, po lyžiciach pridáme cukor, po jednom zašľaháme žĺtky, pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
Kokosový sneh: bielky vyšľaháme s cukrom, nie veľmi nahusto a primiešame strúhaný kokos.
Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a lyžičkou ukladáme kôpky kokosového snehu po celom plechu do cesta. Plech rozmer 30x40 cm. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút alebo podľa potreby a necháme vychladnúť. Papier odstránime.
Plnka: do teplého mlieka pridáme na kocky polámanú čokoládu a za stáleho miešania a zohrievania rozpustíme. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridávame vychladnutú čokoládovú zmes a vyšľaháme na hladký krém.
Poleva: nad parou rozpustíme čokoládu spolu s maslom, ak je čokoláda hustá pridáme viac tuku.
Na vychladnutú piškótu natrieme pripravenú plnku. Polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme bielou čokoládou a odložíme do chladu aspoň na deň.
Potom pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!
Ďalšie recepty