reklama

Kopčekové kokosové rezy

Pridal/a melisa dňa 28. 12. 2018 - 19:51 - Recepty melisa
Kopčekové kokosové rezy, Recepty na zákusky, melisa

melisa | Kôpkové kokosové rezy


reklama

Kombinácia čokolády a kokosu je vynikajúca, je to výborná pochúťka:)

Ingrediencie
Piškóta:
7 kusy vajce
140 gramov kryštálový cukor jemný
80 gramov polohrubá múka
2 polievkové lyžice kakao
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Kokosový sneh:
3 kusy bielok
60 gramov práškový cukor
120 gramov kokos
Plnka:
100 millilitrov mlieko
200 gramov čokoláda na varenie
250 gramov maslo
Poleva:
200 gramov čokoláda na varenie
80 gramov maslo
Postup

Piškóta: v nádobe vyšľaháme bielky, po lyžiciach pridáme cukor,  po jednom zašľaháme žĺtky, pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

Kokosový sneh: bielky vyšľaháme s cukrom, nie veľmi nahusto a primiešame strúhaný kokos.

Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a lyžičkou ukladáme kôpky kokosového snehu po celom plechu do cesta. Plech rozmer 30x40 cm. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút alebo podľa potreby a necháme vychladnúť. Papier odstránime.

Plnka: do teplého mlieka pridáme na kocky polámanú čokoládu a za stáleho miešania a zohrievania rozpustíme. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridávame vychladnutú čokoládovú zmes a vyšľaháme na hladký krém.

Poleva: nad parou rozpustíme čokoládu spolu s maslom, ak je čokoláda hustá pridáme viac tuku.

Na vychladnutú piškótu natrieme pripravenú plnku. Polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme bielou čokoládou a odložíme do chladu aspoň na deň.

Potom pokrájame na rezy.

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama