
Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti, sú výborné.
Ingrediencie
Piškóta: | ||
6 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
220 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
20 | gramov | kakao |
6 | polievkové lyžice | olej |
4 | polievkové lyžice | voda |
1 | štipka | soľ |
Kokosová plnka: | ||
200 | millilitrov | mlieko |
125 | gramov | Cera |
200 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | kokosová múčka jemná |
Čokoládová plnka: | ||
3 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
100 | gramov | horká čokoláda |
250 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
200 | gramov | ríbezľový džem |
150 | gramov | čokoláda na varenie |
trocha | Cera |
Postup
Piškóta:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva,/1,5 čajovej lyžičky, vypísalo mi iba jednu lyžičku/ striedavo olej a vodu, kakao. Pečieme na plechu, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Plech rozmer 28x30 cm. Teplota 180°C 20 minút, sú iba orientačné. Necháme vychladnúť, potom papier stiahneme.
Kokosová plnka:
Mlieko zohrievame s cukrom a cerou kým sa nerozpustia. Pridáme kokos a varíme ešte 3 minúty. Ešte teplú plnku rozotrieme na piškótu, ktorú sme potreli ríbezľovým lekvárom.
Čokoládová plnka:
Čokoládu polámanú na kocky rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Vajcia, cukor, kakao vyšľaháme nad parou do zhustnutia a pridáme rozpustenú, tekutú, vychladnutú čokoládu. necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutú čokoládovú zmes. Hotovú plnku natrieme na kokosovú plnku.
Povrch polejeme čokoládovou polevou u čokolády a Cery. Uložíme do chladu na niekoľko hodín a pokrájame na rezy. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty