
Kamila | Nepečený jahodový zákusok s mascarpone
Recept s fotopostupom na fantastický dezert s jahodami a tvarohom, pre chvíle, keď sa vám nechce piecť.
400 | gramov | BeBe sušienky |
250 | gramov | mascarpone |
500 | gramov | jemný tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
500 | gramov | jahody |
1 | balík | červené želé na 500 ml tekutiny |
Náplň: Mascarpone vyšľaháme so smotanou a cukrom na tuhý krém. Začíname na nižších otáčkach, potom zvýšime a na záver opäť uberieme, pozor na prešľahanie. A už len na nižších otáčkach alebo ručne krátko primiešame tvaroh krémovej konzistencie.
Jahody umyjeme a nakrájame na plátky.
Na dno malého plechu, rozložíme sušienky, používam trochu väčšie a hrubšie špaldové keksy. Potrieme ich tenkou vrstvou krému, rozložíme plátky jahôd. Opäť tenšia vrstva krému a prekryjeme sušienkami. Postup zopakujeme. Tretiu vrstvu sušienok potrieme opäť krémom a dáme schladiť aspoň na hodinku.
Pripravíme si poslednú vrstvu jahôd a želé podľa návodu na obale. Cukru som dala o dosť menej a ak máte doma citrón, pridajte 1 čajový lyžičku. Vlažným želé zalejeme jahody a dáme ešte stuhnúť.
Mala som menej sušienok, tak som ako spodnú vrstvu použila piškóty.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty