
Bejč | Florida rez
Recept no svieži zákusok s broskyňovým kompótom, maslovo-pudingovým krémom a šľahačkou.
Ingrediencie
Korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | polievková lyžica | kypriaci prášok |
Krém: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
2 | kusy | žĺtky |
300 | gramov | maslo |
Na dokončenie: | ||
broskyňový kompót | ||
450 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
Postup
Korpus: Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky šľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme tuhú penu.
Cez sitko preosejeme múku a kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny.
Pečieme na plechu s rozmerom 30x40 cm na papieri na pečenie 15 minút pri replote 190°C.
Krém: Mlieko rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame Zlatý klas a druhú časť dáme variť s cukrom. Uvaríme si puding z oboch častí. Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo.
Plnenie: Broskyne nakrájame na tenké plátky. Na plát nanesieme tenkú vrstvu krému. Poukladáme nakrájané broskyne a rozotrieme krém. Necháme zatuhnúť a rozotrieme vyšľahanú šľahačku. Po zatuhnutí pokrájame na rezy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty