reklama

Výborné karamelové rezy

Pridal/a melisa dňa 09. 02. 2021 - 11:50 - Recepty melisa
Výborné karamelové rezy, Recepty na zákusky, melisa

melisa


reklama

Karamel nám veľmi chutí a v kombinácii s orechami a cappuccinovými piškótami sú výborné:))

Ingrediencie
Orechová piškóta:
8 kusy bielok
200 gramov práškový cukor
100 gramov mleté vlašské orechy
70 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1 kus vanilkový cukor
Žltá piškóta:
5 kusy vajce
7 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
7 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda vlažná
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Plnka:
8 kusy žĺtok
2 kusy vajce
12 polievkové lyžice práškový cukor
1 plechovka Salko karamelové
250 gramov maslo
250 gramov Hera
Ešte potrebujeme:
250 millilitrov orechové kapučíno
200 gramov ríbezľový džem
200 gramov dlhé piškóty
200 gramov tmavá čokoládová poleva
Postup

Orechová piškóta: bielky vyšľaháme v suchej nádobe so štipkou soli do peny, postupne zašľaháme cukor, vanilkový cukor, jemne zamiešame múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť /plech 30x40 cm/

Žltá piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, vodu a múku s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť. Papier odstránime, aj šupku ktorá sa vytvorila pri pečení. /plech 30x40 cm/

Plnka: 8 žĺtkov, 2 celé vajíčka a 12 PL cukru vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Po častiach zašľaháme karamelové salko. Maslo s herou vyšľaháme a po častiach pridáme krém spojený so salkom. vyšľaháme na hladký krém. Časť si odložíme na potretie povrchu pod polevu.

Pripravíme si cappuccino a necháme vychladnúť. Budeme v ňom jemne namáčať piškóty /cappuccino môže byť napr. aj čokoládové/.

Ukladáme nasledovne: orechová piškóta, natrieť ríbezľovým džemom, piškóty jemne namáčame do cappuccina a ukladáme na džem, natrieme väčšou časťou karamelového krému, priložíme žltú piškótu, natrieme tenkou vrstvou zvyšného krému a polejeme čokoládovou polevou. Odložíme stuhnúť do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy, ozdobíme a podávame.

Rezy sú trochu pracné, ale výsledok stojí za to!

Dobrú chuť!

Výnos
1 plech
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod
Priemer 4 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama