Výborné karamelové rezy

Popis

Karamel nám veľmi chutí a v kombinácii s orechami a cappuccinovými piškótami sú výborné:))

Výborné karamelové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

8kusybielky(orechová piškóta)
200gramovpraskový cukor
100gramovmleté vlašské orechy
70gramovpolohruba muka
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
1kusvanilkový cukor
5kusyvajce (žltá piškóta)
7polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
7polievkové lyžicepolohruba muka
2polievkové lyžicevlažná voda
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
8kusyžĺtok(plnka)
2kusyvajce
12polievkové lyžicepraskový cukor
1plechovkakaramelové salko
250gramovmaslo
250gramovhera
250millilitrovorehové cappuccino(na namáčanie piškót)
200gramovríbezľový džem (na potretie piškóty)
200gramovdlhe piskoty
200gramovtmavá čokoládová poleva(na povrch)

Inštrukcie

Orechová piškóta: bielky vyšľaháme v suchej nádobe so štipkou soli do peny, postupne zašľaháme cukor, vanilkový cukor, jemne zamiešame múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť /plech 30x40 cm/

Žltá piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, vodu a múku s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť. Papier odstránime, aj šupku ktorá sa vytvorila pri pečení. /plech 30x40 cm/

Plnka: 8 žĺtkov, 2 celé vajíčka a 12 PL cukru vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Po častiach zašľaháme karamelové salko. Maslo s herou vyšľaháme a po častiach pridáme krém spojený so salkom. vyšľaháme na hladký krém. Časť si odložíme na potretie povrchu pod polevu.

Pripravíme si cappuccino a necháme vychladnúť. Budeme v ňom jemne namáčať piškóty /cappuccino môže byť napr. aj čokoládové/.

Ukladáme nasledovne: orechová piškóta, natrieť ríbezľovým džemom, piškóty jemne namáčame do cappuccina a ukladáme na džem, natrieme väčšou časťou karamelového krému, priložíme žltú piškótu, natrieme tenkou vrstvou zvyšného krému a polejeme čokoládovou polevou. Odložíme stuhnúť do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy, ozdobíme a podávame.

Rezy sú trochu pracné, ale výsledok stojí za to!

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.