Oľga Birošová | Laskonky plnené karamelovou plnkou
Obľúbený zákusok, vyhľadávaný v cukrarňach.
Cesto: | ||
180 | gramov | bielok |
320 | gramov | kryštálový cukor |
1 | štipka | soľ |
100 | gramov | práškový cukor |
180 | gramov | vlašské orechy |
Plnka: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | karamelový puding premium |
200 | gramov | maslo |
Na ozdobu: | ||
čokoládová poleva |
Bielky, štipku soli dáme na vodný kúpeľ šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí asi 10 minút vznikne tuhý sneh. Ktorý preložíme do mixéra šľaháme do vychladnutia po častiach pridáme práškový cukor došľaháme. Varechou vmiešame mleté vlašské orechy.
Plech vyložíme papierom na pečenie formičku na laskonky lyžicou naplníme snehovým cestom stierkou uhladíme viď, nižšie foto.
Rúru predhrejeme na 150 stupňov po vložení plechu stiahneme na 120 stupňov pečieme 15 minút. Po 15 minútach stiahneme na 100 stupňov sušíme 35-40 stupňov. Takto spracujeme celé orechové cesto. Upečené laskonky necháme vychladnúť.
Pripravíme si suroviny na plnku zároveň pripravíme. V troche mlieka rozhabarkujeme puding zbytok dáme variť s cukrom po zovretí vlejeme a uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do hladka spojíme s vychladnutým pudingom.
Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme plnkou naplníme laskonky, spájame. Naplnené dáme do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním polejeme, pofŕkané čokoládovou polevou. Dobrú chuť.
Oľga Birošová
Oľga Birošová
Oľga Birošová
Oľga Birošová
Oľga Birošová
Oľga Birošová
Oľga Birošová
Oľga Birošová
Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechové Maryša rezy
LiViera | Maryša rezy
Orechové Maryša rezy
Fantastický orechový koláč so žĺtkovým korpusom a orechovým snehom na vrchu je doplnený o svieži marhuľový džem.
Kokosky
LiViera | Kokosky
Kokosky
Podrobný recept s návodom ako na obľúbené kokosové koláčiky - linecké kolieska natreté džemom s chutným krémom, kokosovou pusinkou namočené v čokoláde.