
Bejč
Recept na vynikajúci medový krémeš v tvare koliesok
Medové kolieska: | ||
150 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | med |
300 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | Vajcia |
750 | gramov | hladká múka |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
2 | kusy | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
3 | kusy | žĺtka |
150 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | maslo |
2 | kusy | vanilkový cukor |
50 | milligramov | rum |
750 | millilitrov | rastlinná smotana |
práškový cukor |
Múku si preosejeme a zmiešame so sódou bikarbónou.
Maslo, cukor, med a vajcia rozpustíme nad parou. Zohriatu hmotu postupne vylejeme do pripravenej múky. Dôkladne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke aspoň 3 hodiny.
Vychladnuté cesto premiesime , vyvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrajujeme kolieska a ukladáme ich na vymastený plech. Pečieme približne 10minút pri 200°C. Je potrebné ich sledovať. Keď sú kolieska svetlohnedé vyberieme ich a necháme vychladnúť.
Krém: Uvaríme si puding z mlieka, cukru, múky, žĺtkov. Do horúceho pudingu zamiešame vanilkový cukor.
Maslo si vyšľaháme a pridáme do vychladnutého pudingu. Nakoniec pridáme rum.
Krém si dáme do vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme polovicu koliesok.
Necháme vychladnúť a pomocou vrecka a ozdobnej špičky nastriekame na plnku vyšlahanú šľahačku a jemne položíme druhé koliesko.
Po zmäknutí posypeme cukrom a podávame.

Bejč
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty