
Bejč | Medové rezy
Recept na vynikajúce tradičné medové rezy so slivkovým lekvárom v strede
Korpus: | ||
3 | polievkové lyžice | med |
300 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | maslo |
3 | kusy | Vajcia |
750 | gramov | hladká múka |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
Krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
300 | gramov | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | žĺtok |
500 | gramov | maslo |
50 | millilitrov | rum |
džem |
Med, cukor, maslo a vajcia rozpustíme nad parou (nesmie byť horúce). Po rozpustení zapracujeme múku a sódu bikarbónu. Dobre prepracujeme cesto na hladké a nelepivé cesto a necháme dobre vychladiť a odležať. Po odležaní rozdelíme na štyri časti, vyvaľkáme a na pomastených plechoch upečieme.
Z mlieka, cukru, žĺtka, múky a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí zašľaháme maslo a na konci pridáme rum.
Krém si rozdelíme na polovicu. Prvý plát natrieme krémom, položíme ďalší plát a natrieme džemom, položíme ďalší plát a natrieme krém a položíme posledný plát.
Po zmäknutí plátov, zákusok otočíme a polejeme tmavou polevou a krájame na rezy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty