
Receptík ešte od mojej mamky
Cesto: | ||
200 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | kusy | vajce |
50 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
500 | gramov | hladká múka |
Plnka: | ||
1⁄2 | liter | mlieko |
2 | kusy | Zlatý klas |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
Ešte potrebujeme: | ||
kus | čokoládová poleva |
Cesto:
V miske nad parou uvaríme pr.cukor, med, 2 celé vajcia, maslo a sodu BB. Túto zmes vymiešame na cesto s hl. múkou. Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme a upečieme na opaku vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pozor je to upečené veľmi rýchlo, treba sledovať.
Plnka:
Mlieko uvaríme so zlatými klasmi, po vychladnutí vymiešame s maslom, ktoré sme vyšľahali s práš. cukrom. Pláty natrieme plnkou a polejeme čokoládovou polevou. Sú výborné, prajem príjemné pečenie.
Ďalšie recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cesto pečiem na teplote 170st.C asi 5 minút, ono chytí taký pekný zlatistý nádych
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja nemám nikdy takú hladkú polevu, ako to robíš,toto vyzerajú naozaj dobré klasické medové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslím, že tam má byť 20 dkg práškového cukru, alebo 200 gramov, to by bol samý cukor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na akej teplote a priblizne ako dlho treba piect to cesto?