
Bejč | Višňový tunel
Fotorecept na vynikajúci efektný zákusok so sviežou smotanovo-jogurtovou náplňou a višňami.
Ingrediencie
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | polievková lyžica | kypriaci prášok |
Krém: | ||
200 | millilitrov | rastlinná šľahačka sladená |
2 | kusy | vanilkový smotanový jogurt |
1 | kus | zavárané višne |
džem | ||
čokoládová poleva |
Postup
Korpus: Rozdelíme si vajcia. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme žĺtky a vyšľaháme tuhú penu. Cez sitko preosejeme múku s kypriacim práškom a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny.
Pečieme na plechu s rozmermi 30x40 cm na papieri na pečenie, 10minút pri 190°C
Plát narežeme tak, aby nám vošiel do formy na srnčí chrbát, na boky aj na spodnú časť a potrieme lekvárom.
Náplň: Vyšľaháme šľahačku do polotuha a pridáme jogurty.
Tunel plníme tak, že dáme časť plnky, poukladáme ovocie, opäť plnku, ovocie a tak striedame.
Posledný plát položíme lekvárom na plnku a vyberieme z formy.
Po zatuhnutí polejeme čokoládou a pokrájame.

Bejč

Bejč
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty