reklama
Cesto plné orechov s výborným krémom, na vrchu s bielkovou penou ozdobenou čokoládou.
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
50 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | hrubá múka |
100 | gramov | mleté orechy |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
2 | decilitre | mlieko |
5 | kusy | žĺtok |
20 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | maslo |
200 | gramov | práškový cukor |
Pena: | ||
5 | kusy | bielok |
10 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
čokoláda |
Postup
Cesto:
Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva a orechmi. Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov.
Krém:
Z mlieka, žĺtkov a múky uvaríme hustú kašu. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne prišľaháme vychladnutú kašu.
Pena:
Bielka s cukrom šľaháme nad parou na tuhý sneh.
Na upečené cesto natriem prvú plnku a potom vyšľahaný sneh, potom postrúham čokoládu, môže sa poliať aj čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Čučoriedková kocka
aramana | Čučoriedková kocka
Čučoriedková kocka
Výborný zákusok plný čučoriedok s krémom z čokoládového mascarpone.
Biele likérové špice
LiViera, Biele likérové špice
Biele likérové špice
Video recept na fantastické biele likérové špice s čokoládovou náplňou.