
Bejč | Čierna ruža
Fotorecept na efektný zákusok s roládou v korpuse, chutným pudingovým krémom a čokoládovou polevou.
Ingrediencie
Korpusy na rolády: | ||
6 | kusy | vajec |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
Kakaové cesto: | ||
7 | kusy | vajec |
250 | gramov | Maslo alebo palmarín |
160 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
110 | gramov | mleté orechy |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | kus | kypriaci prášok |
džem | ||
Krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | Zlatý klas |
500 | gramov | maslo |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | džem |
Dokončenie: | ||
čokoládová poleva |
Postup
Korpusy na rolády: Rozdelíme si vajcia. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme do tuhej peny. Cez sitko preosejeme múku a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny. Cesto si rozdelíme na dva plechy o rozmere 30x40 cm a na papieri na pečenie pečieme cca 8 minút pri 200°C
Upečené korpusy necháme vychladnúť, oba rozrežeme napolovicu. Čiže nám vzniknú 4 úzke pláty. Natrieme ich džemom a zrolujeme. Na plech o rozmere 30x40 si na papier na pečenie uložíme rolády a pripravíme si kakaové cesto.
Kakaové cesto: Maslo alebo palmarín vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Sneh s vyšľahaným maslom jemne spojíme a pridáme preosiate kakao, múku,kypriaci prášok a orechy. Vzniknuté cesto môžeme pomocou vrecka nastriekať pomedzi roládky alebo lopatkou ukladať. Dbáme na to, aby bolo cesto všade rovnako.
Pečieme pri 180°C približne 20minút. PO 10minútach prikryjeme papierom aby nám roládky nezhoreli.
Krém: Mlieko si rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame Zlatý klas a druhú časť dáme variť s cukrom. Uvaríme si puding z oboch častí. Do horúceho pudingu zamiešame vanilkový cukor. Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo a vyšľaháme hladký krém do ktorého pridáme rozšľahaný džem.
Dokončenie: Na vychladnutý plát natrieme plnku v hrubšej vrstve a po poriadnom zatuhnutí polejeme čokoládovou plevou.

Bejč

Bejč
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty