Kamila
Fotorecept na hrnčekový marhuľový koláč, ktorý zvládnete aj bez mixéra. Stačí miska, pár surovín a šťavnaté marhule – výsledkom je vláčny, voňavý koláč, ktorý zmizne z plechu skôr, než vychladne. Recept je na malý plech.
Ingrediencie
2 | kusy | vajce |
1⁄2 | hrnček | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
1⁄2 | hrnček | mlieko |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
500 | gramov | marhule |
Postup
Hrnček som použila 250 ml. Plech bol malý cca 20x30 cm. Ja som robila verziu bez lepku a mlieka. Múku som použila 1 hrnček bezlepková univerzálna a 1 hrnček celozrná ovsená bezlepková, mlieko rastlinné ovsené.
Marhule umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie časti. V jednej miske zmiešame vajička, mlieko olej a cukor a v druhej múku s práškom do pečiva.

S metličkou vymiešame tekuté ingrediencie (mlieko dávam teplé) s cukrom a primiešame ich k múke, alebo opačne. Vymiešame hladké cesto. Stačí keď múku s práškom do pečiva primiešate rovno do misky s vajíčkami.

K cestu primiešame marhule a cesto rozotrieme na malý plech vystalný papierom na pečenie

Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty