
Martuška 123 | Nepečená smotanová torta s ovocím
Nepečená smotanová torta s ovocím, Salkom a piškótami máčanými v káve. Jemná náplň z kyslej smotany a svieže ovocie (čučoriedky, broskyne, maliny).
Ingrediencie
1 | balík | dlhé piškóty |
ovocie | ||
1 | hrnček | káva |
Smotanová náplň: | ||
800 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | plechovka | Salko |
1 | balík | želatína Dr. Oetker prášková |
Želé: | ||
2 | balíky | tortové želé červené |
200 | millilitrov | ovocný sirup |
300 | millilitrov | voda |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Postup
Kyslú smotanu vymiešame so Salkom. Želatínu podľa návodu a primiešame ku smotane. Uvaríme jednu espresso kávu do plechovky od Salko, použijeme na namáčanie piškót.
Tortovú formu po obvode obložíme papierom na pečenie. Piškóty zľahka namočíme do kávy a ukladáme do tortovej formy.
Na piškóty nalejeme polovicu smotany.
Na smotanu poukladáme ovocie a zase namáčané piškóty v káve a ukladáme na ovocie.
Vylejeme druhú polovicu smotany a dáme stuhnúť do chladničky.
Tortové želé zmiešame s cukrom vysypeme do pripravenej vody (200 ml sirup a 300 ml voda). Privedieme k varu a cca 1 min povaríme a odstavíme.
Necháme trochu vychladnúť a ešte teplé vylejeme na stuhnutú tortu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Martuška 123 | Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Tento rýchly jablkový koláč je jednoduchý na prípravu a vždy sa vydarí.
Švajčiarska roláda - Swiss roll
LiViera
Švajčiarska roláda - Swiss roll
Švajčiarska roláda - Swiss roll nepochádza zo Švajčiarska. Je najjednoduchší a najchutnejší recept na roládu. Je veľmi jemná a krémová.