
katarinalucanova
Rýchla a chutná roláda s mandľovým krémom.
Cesto: | ||
4 | kusy | vajíčka |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | polievková lyžica | orechy mleté |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
Krém: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | mandľový puding |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | Amareto |
malinový džem | ||
Na posypanie vrchu : | ||
orechy mleté |
Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, Vareškou jemne vmiešame múku s orechmi a kakaom. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
2.Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.
3.Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom mandľový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a Amaretto (mandľový likér). Vyšľaháme hladký krém.
4.Vychladnutý plát rozprestrieme, natrieme džemom a na džem natrieme mandľovú plnku. Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch a posypeme orechmi. Schladíme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty