Jarná súťaž

reklama

Orechovo mandľová roláda

Pridal/a katarinalucanova dňa 09. 05. 2025 - 15:51 - Recepty katarinalucanova
Orechovo mandľová roláda, Recepty na zákusky, katarinalucanova

katarinalucanova


reklama

Rýchla a chutná roláda s mandľovým krémom.

Ingrediencie
  Cesto:
4 kusy vajíčka
100 gramov kryštálový cukor
1 polievková lyžica kakao
1 polievková lyžica orechy mleté
2 polievkové lyžice polohrubá múka
Krém:
300 millilitrov mlieko
1 balík mandľový puding
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 gramov maslo
3 polievkové lyžice Amareto
  malinový džem
Na posypanie vrchu :
  orechy mleté
Postup

Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, Vareškou jemne vmiešame múku s orechmi a kakaom. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.

2.Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.

3.Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom mandľový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a Amaretto (mandľový likér). Vyšľaháme hladký krém.

4.Vychladnutý plát rozprestrieme, natrieme džemom a na džem natrieme mandľovú plnku. Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch a posypeme orechmi. Schladíme

Výnos
20 1
Celkový čas
37 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
7 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama