
melisa | Kakaová roláda s karamelovou plnkou
Veľmi jednoduchá a výborná roláda s karamelovou náplňou zo Salka.
Piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | cukor krupica |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
1 | kus | Salko karamelové |
200 | gramov | maslo |
100 | gramov | mleté orechy |
1 | kus | marhuľový džem |
Piškóta: v suchej nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach pridáme cukor, po jednom žĺtky, vlažnú vodu, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Upečieme na hlbokom plechu na papieri na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme karamelové Salko a spojíme. Trochu plnky si odložíme na potretie povrchu rolády.
Papier z piškóty odstránime. Roládu rozvinieme, potrieme lekvárom a plnkou. Povrch potrieme odloženou plnkou a posypeme mletými vlašskými orechmi. Odložíme do chladu a pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.