
melisa | Kakaová roláda s karamelovou plnkou
Veľmi jednoduchá a výborná roláda s karamelovou náplňou zo Salka.
Ingrediencie
Piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | cukor krupica |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
1 | kus | Salko karamelové |
200 | gramov | maslo |
100 | gramov | mleté orechy |
1 | kus | marhuľový džem |
Postup
Piškóta: v suchej nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach pridáme cukor, po jednom žĺtky, vlažnú vodu, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Upečieme na hlbokom plechu na papieri na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme karamelové Salko a spojíme. Trochu plnky si odložíme na potretie povrchu rolády.
Papier z piškóty odstránime. Roládu rozvinieme, potrieme lekvárom a plnkou. Povrch potrieme odloženou plnkou a posypeme mletými vlašskými orechmi. Odložíme do chladu a pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Žĺtkové rezy
LiViera
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
katarinalucanova
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
Jednoduchá a rýchla maková roláda s lahodným citrónovým krémom a domácim slivkovým lekvárom.