Orechová roláda

Popis

Kto má rád orechy a karamel, výborne si pochutí na roládeHambím sa

Orechová roláda - recept

Zhrnutie

Výnos
5
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

5kusyvajcia (piškóta)
7polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
7polievkové lyžicepolohruba muka
2polievkové lyžicevoda
2polievkové lyžicerastlinný olej
4polievkové lyžicemleté vlašské orechy
1⁄2čajová lyžičkaprášok do pečiva
1kuskaramelové salko(plnka)
200gramovmaslo
 trochamleté orechy na povrch
ríbezľový lekvár na potretie

Inštrukcie

Cesto: v miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, pridáme vodu, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame mleté vlašské orechy. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C podľa potreby. Krátko po vychladnutí zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.

Plnka: maslo vyšľaháme do peny, po častiach pridávame karamelové salko a spojíme na hladký krém. Suroviny musia mať rovnakú izbovú teplotu, aby sa krém nezrazil. 

Z vychladnutej rolády odstránime papier, potrieme ríbezľovým lekvárom a plnkou. Trochu si odložíme na potretie povrchu rolády. Potrieme tenkou vrstvou plnky a posypeme mletými orechami. Odložíme do chladu. Pokrájame na rezy a podávame s kávičkou. Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.