
katarinalucanova | BB orieškovo-karamelová roláda
Roláda bez múky z BB pudingu s karamelovým krémom a orieškami
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
120 | gramov | BBpuding |
Krém: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | karamelový puding |
5 | polievkové lyžice | lieskové orechy mleté |
250 | gramov | maslo |
džem |
Postup
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame BB pudingový prášok. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
Po upečení opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
Krém: Orechy najskôr zomelieme a potom v suchej rajničke pomaly opražíme. Pozor, aby nezhoreli, necháme vychladnúť.
Z mlieka, cukru a karamelového pudingového prášku uvaríme hustý puding.
Do vychladeného pudingu všľaháme po častiach maslo. Nakoniec vmiešame 3 polievkové lyžice lieskových orechov.
Dokončenie: Vychladený plát potrieme džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Zbytok krému použijeme na obtretie rolády.
Roládu pomocou papiera stočíme.
Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec obtrieme zvyšným krémom a posypeme pomletými orechmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Martuška 123
Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Tento rýchly jablkový koláč je jednoduchý na prípravu a vždy sa vydarí.
Švajčiarska roláda - Swiss roll
LiViera
Švajčiarska roláda - Swiss roll
Švajčiarska roláda - Swiss roll nepochádza zo Švajčiarska. Je najjednoduchší a najchutnejší recept na roládu. Je veľmi jemná a krémová.