reklama
 
reklama

BB orieškovo-karamelová roláda

Pridal/a katarinalucanova

Roláda bez múky z BB pudingu s karamelovým krémom a orieškami

BB orieškovo-karamelová roláda - recept
Výnos
1
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

Cesto:
4kusyvajce
100gramovkryštálový cukor
120gramovBBpuding
Krém:
300mililitrovmlieko
4polievkové lyžicekryštálový cukor
1balíkkaramelový puding
5polievkové lyžicelieskové orechy mleté
250gramovmaslo
  džem

Inštrukcie

Cesto:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame  BB pudingový prášok. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.

Po upečení opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.

Krém: 

Orechy najskôr zomelieme a potom v suchej rajničke pomaly opražíme. Pozor, aby nezhoreli, necháme vychladnúť.

Z mlieka, cukru a karamelového pudingového prášku uvaríme hustý puding.

Do vychladeného pudingu všľaháme po častiach maslo. Nakoniec vmiešame 3 polievkové lyžice lieskových orechov.

Dokončenie: 

Vychladený plát potrieme džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Zbytok krému použijeme na  obtretie rolády.

Roládu pomocou papiera stočíme.

Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec obtrieme zvyšným krémom a posypeme pomletými oriechmi.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)
reklama

Sezónne recepty

reklama
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.